Buna ziua! De cateva zile am achizitionat un auto marca VW Golf 5. Cand am fost sa vad masina mie personal mi s-a parut totul in regula cu ea...si prin urmare am facut si actele cu proprietarul masinii. Ulterior am aflat la un control mai amanuntit la un service ca masina a avut accident dar a fost reparata foarte bine si la o prima vedere nu parea ca are ceva ascuns...insa are. Am achitat pe masina suma de 3700 euro. Insa cand am facut actele cu proprietarul am scris pe contract suma de 2100euro ..."ziceam sa nu aparem la primarie sau mai stiu eu pe unde cu o suma asa mare". Acum vreau sa iau legatura cu fostul proprietar sa ii restitui masina...ce ma sfatuiti sa am in vedere...in cazul in care zice ca imi da doar suma scrisa pe contract ce e de facut sa imi recuperez si restul pana la 3700 euro??? vre-un test cu poligraf ceva ...sau o sa am paguba cu diferenta....asta in cazul in care fostul nu e cinstit. Multumesc anticipat. O zi buna!!!
Buna ziua,
Din practica instanta o sa respinga ca nefondata anularea contract vanz/cump, un cuparator prudent si diligent verificarea la service o face inainte de a achizitiona bunul.(vezi codul civil-achizitii bunuri second-hand)
Pe ce motiv cereti anularea contract vanzare? Iar pretul platit este cel trecut in contract.
si eu la fel ! vb. serios si dupa 5650 EUR ... reglaj timonerie sch. viteze... rezolvat servodirectie ... placute frana ... nu baga cald = dat BORDUL JOS !!! cu tot ce implica asta
... etc etc etc ...
si totusi daca ma vad cu vanzatorul nu o sa il scuip sau o sa il injur !
De obicei preturile la masini SH sunt stabilite dupa anul de fabricatie. NIMENI nu vinde o masina daca este buna. Nu e cazul sa credeti in povestile samsarilor care nici macar nu au acte pe ele, mereu excrocii astia spun ca au gasit masina in garaj la o batranica la care i-a murit sotul si ea nu are carnet.... O masina SH ori are o problema la motor ori a fost lovita insa de cele mai multe ori motorul este stors la maximum si kilometrajul este dat inapoi. O masina SH care costa 3100 eur si cand e noua 15-16k eur, sigur are o problema. Vrei masina fara bube? raspunsul e simplu, te duci la reprezentanta si iei una noua.
O masina reparata la tablarie nu inseamna ca e praf si pulbere, poate fi folosita pana rugineste. Exista niste pareri, ale unor neavizati, care spun ca daca e reparata masina nu mai prezinta siguranta ca nu mai este buna etc. Intr-adevar, o masina PROST reparata poate avea probleme la unghiuri, la aliniere etc.
cautati un expert tehnic bun care va poate da toate detaliile. Dealerii de autoturisme au interes sa-si vanda maraf si spun mereu ca o masina reparata nu mai prezinta siguranta. Ca expert va spun ca despre siguranta putem vorbi doar cand este vorba de impacturi frontale la care pierderea de viteza este pana in 55 km/k si laterale pana in 30 km/h la piedrei de viteza mai mari deceleratiile sunt peste limita suportabilitatii corpului uman.
Mergeti la reprezentanta VW si vedeti daca este nevoie de reparatie suplimentara, reparati-o si circulati cu ea pana ajungeti sa mergeti ca Fred Flinstone. Ar mai fi o varianata, aratati-va multumita de achizitie si prezentati-o tuturor, puneti in geam un afis si scoateti-o la vanzare cu 3000 eur sau 3300 negociabil. pierdeti 100 sau mai putin dar nu 1000.
Sincer daca masina merge bine si singura problema e doar ca a fost lovita si reparata bine, iar daca lovitura masini nu a afectat parti importante nu are rost sa iti pierzi timpul, in mare masura e gresala ta o data ca ai aceptat sa se scrie alt pret decat cel platit in realitate si apoi cand cumperi o masina sh o duci la test cu proprietarul, si partea cu "sa nu apari la primarie cu o suma asa mare" nu o inteleg , 3700 de euro nu e o suma sa atraga atentia cuiva si nu cred ca te intreaba cei de la primarie cat costa masina ta , poate doar daca esti nevoit sa depui declaratie de avere asta daca lucrezi in primarie ca presedinte de consiliu, consilier sau primar, deci cam asta e, fi atent data viitoare.
Domnule draga, calea instantei ar fii cea mai neinspirata alegere intrucat daca ai avea fericita ocazie de a castiga asta se va petrece peste ANI de zile, sub conditia unor costuri financiare substantiale .... sfatul meu este sa repari in service obiectul, apoi daca in continuare esti nemultumit ...... VINDE.