Buna ziua! De cateva zile am achizitionat un auto marca VW Golf 5. Cand am fost sa vad masina mie personal mi s-a parut totul in regula cu ea...si prin urmare am facut si actele cu proprietarul masinii. Ulterior am aflat la un control mai amanuntit la un service ca masina a avut accident dar a fost reparata foarte bine si la o prima vedere nu parea ca are ceva ascuns...insa are. Am achitat pe masina suma de 3700 euro. Insa cand am facut actele cu proprietarul am scris pe contract suma de 2100euro ..."ziceam sa nu aparem la primarie sau mai stiu eu pe unde cu o suma asa mare". Acum vreau sa iau legatura cu fostul proprietar sa ii restitui masina...ce ma sfatuiti sa am in vedere...in cazul in care zice ca imi da doar suma scrisa pe contract ce e de facut sa imi recuperez si restul pana la 3700 euro??? vre-un test cu poligraf ceva ...sau o sa am paguba cu diferenta....asta in cazul in care fostul nu e cinstit. Multumesc anticipat. O zi buna!!!
Puteti sa va intalniti cu vanzatorul, sa il inregistrati/filmati fara sa isi dea seama, eventual sa mai fiti in prezenta unui prieten care ar putea sa mearga in instanta in calitate de martor si sa arate cele discutate. Ar trebui sa incercati sa il faceti pe vanzator sa recunoasca ca i-ati dat o suma mai mare de bani si ca masina avea vicii. Cu acele probe, puteti formula cerere de chemare in judecata. In instanta, cred ca ar fi bine sa administrati proba cu expertiza tehnica prin care sa demonstrati viciile autoturismului.