avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... larna fara caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

larna fara caldura

Buna ziua!

Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, refuza sa plateasca caldura de la tevile ce trec prin apartament deoarece veneau facturi de 150 lei/luna si desi in contractul individual, daca nu se achita 3 facturi consecutive, au drept de debransare, pt restantieri, n-o fac. Ce pot face eu ca bun platnic si mentionez faptul ca am si un copil sugar?!
ynocentta a scris:

Conform dispozitii in vigoare,obligatia achitarii cotelor comune caldura nu este conditionata de izolarea tevilor care tranziteaza apartamentele a caror proprietari au inteles sa se debranseze de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic


"sunt scutiti de achitarea contravalorii consumului de energie termica aferent instalatiilor de incalzire aflate in proprietatea comuna din interiorul spatiilor respective - coloane de incalzire -, daca asigura pe cheltuiala lor izolarea termica a acestora"

Nu stiu cine disputa tevile comune dar stiu ca exista eroare in mesajele dvs.-dupa cum am subliniat pe text.

Specificarea tevilor izolate scutite de la calcul este un lucru bun, in principiu-un plasture pe rana.
Recunosc ca imi este greu sa urmaresc logica sau lipsa acesteia din ecuatia calculului agentului termic intr-un bloc "mix" (adica cu CT unii, altii cu transformari majore in apt. si sistemul de caldura inca racordat la comun care este sub-dimensionat, fiecare apt. cu tipuri diferite de radiatoarele, izolari diferite ale apt., etc).
Inainte de a se introduce subiecte gen echilibrari termice si/ sau cei cu CT sa plateasca nu stiu ce procente, este necesar sa fie indeplinita o conditie: "standardizarea" apt. care inca sint racordate la sistemul de incalzire comun.
Prin "standardizare" apt. se intelege ca toate apt. racordate la agent termic comun au: aceasi calitate a izolatiei termica, aceleasi tipuri de radiatoare, fara modificari a apt.care pot "sensibiliza" consumul agentului termic, cum ar fi extinderea bucatariilor spre balcon).

Este opinia mea bazata pe calculul celor max. 50% consum comun introdus la nota de plata a caldurii (care se imparte la toti proprietarii cu sau fara CT).


Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
ContSters371153, utilizator
debransare pt restantierii ce n-au achitat 3 facturi, (cei fara CT) scris in contract...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu caldura... adry. adry. Este normal ca fiind debransata de la caldura, sa platesc totusi ceva doar pentru ca trec niste tevi prin apartament; in plus, am izolat peretii pe interior si ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)