avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... competenta teritoriala instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

competenta teritoriala instanta

Buna ziua,
Sunt in situatia de a apela la prevederile Art 913 Alin 5 CPC, cu aplicarea Art 906 Alin 2 CPC.
906 (ca aplicare efectiva) vorbeste despre instanta de executare ca fiind cea competenta. Pe de alta parte 913 vorbeste despre instanta competenta fctie de domiciliul minorului.
Dat fiind ca am deschis executarea silita inainte de amendarea art 650/651 CPC, instanta de executare (906) a fost cea de la sediul executorului, diferita in acest moment de instanta competenta (913) de la domiciliul minorului.

In aceste conditii, carei instante trebuie sa adresez actiunea pe 906?#-o

Multumesc
Opnia mea este ca sunt aplicabile preved.art.25 NCPC(1)"Procesle in curs de judecata ,precum si executarile silite incepute sub legea veche raman supuse acelei legi.
(2)Procesele in curs de judecata la data schimbarii competentei instantelor legal investite vor continua sa fie judecate de acele instante ,potrivit legii sub care au inceput.In caz de trimitere spre rejudecare ,dispozitiile privitoare la competenta,in vigoare la data cand a inceput procesul raman in aplicabile."
Multumesc! Problema mea este legata de formularile acestor articole, ca instante competente, aspect neintinat de modificarile din oct 2014. Doar ca am 2 instante: una de executare (abilitata de 906) si una de la domiciliul minorului (abilitata de 913 alin 5). Sunt din sectoare diferite.
Sunt in situatia aberanta in care trebuie sa ma adresez unei instante dar, de fapt, sa fiu judecat de alta, ca si cum declinarea intre instante ar fi prevazuta ca procedura legala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ContSters340125 ContSters340125 Buna ziua, In cazul executarii silite privind programul de vizita si a legaturilor personale cu un minor in procesul civil se mai administreaza si probe, ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta contestatie executare Smarandache Smarandache Jud. Sector 3 a incuvintat o executare silita a unei Sentinte in care sectorul meu a fost indicat gresit 3 in loc de 4. Pt. a contesta incuvintarea la ce ... (vezi toată discuția)
Declinarea competentei catacata2011 catacata2011 Va rog foarte mult sa ma ajutati cu o nelamurire,,si anume: daca eu in calitate de parat intr-un proces pt incredintare minor,,avand domiciliul stabil in x ... (vezi toată discuția)