avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari - da in judecata proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari - da in judecata proprietari care nu sunt de acord sa plateasca un debit creat la unul din apartamentele din bloc!

Buna ziua,
suntem un grup de 10-11 proprietari care nu dorim sa platim un debit creat la unul din apartamentele blocului.
Proprietarul cu debitul a fost dat in judecata si pe numele lui sunt doua hotarari definitive pe care nu le-a dat nimeni spre executie, apartanmentul a fost vandut. Administratorul a facut lista cu persoanele care sunt de acord sa plateasca ( in jur de 10 apartamente nu doresc acest lucru) .. Au scos banii din fondul de rulment ( se poate verifica la banca) sa plateasca facturile restante- acum i-au pus la loc din banii recuperati de la cei care au vrut sa plateasca.
Au facut sedinte la care nu au statutare si apoi au luat ei hotararea ca toata luumea sa plateasca datoria creata care se regaseste in facturi restante la Radet!
Intrebari:
1.Daca eu mi-am platit la zi sau cu intarziere, dar am platit toate datoriile apartamentului meu si nu doresc sa platesc datorii create la alte apartamente este corect sa ma dea in judecata pentru ca nu vreau sa platesc?
2. Daca noi am avut administrator care a fost platit sa aibe grija sa nu ramanem cu datorii de ce trebuie sa platesc eu o datorie care nu e a mea? Mi se pare injust ca eu sa platesc inca o data niste datorii care nu sunt create de mine, ba mai mult sunt si data in judecata pt ca nu vreau sa le platesc desi nu sunt ale mele!
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 23:14, 3 Decembrie 2015
fyeratanye a scris:

contestati in instanta hotararea adunari generale, care e nelegala,


Iata ce prevede legea nr 230/2007
Art. 26
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari sau este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.

Actiunea impotriva hotararii adunarii generale este o himera ca rezolva interesul reclamantului
Intai trebui probat termenul de 45 de zile de comunicare a hotararii adunarii generale
Chiar daca reclamantul probeaza ca se incadreaza in acest termen,termenele de judecata se dispun la distanta mare 1-2 luni,timp in care hotararea adunari generale este pusa in practica,produce efecte,respectiv daca proprietarii nu achita sumele dispuse de adunarea generala,asociatia va calcula penalitati care vor genera debite substantiale pe parcursul judecarii cauzei
De regula o plangere se solutioneaza pe parcursul a 1-2 ani,functie de interesul partilor,timp in care debitele proprietarilor pot lua valori de speriat -debite pentrua caror recuperare ,
asociatia de proprietari in termen de 90 de zile de neplata pot actiona in instanta rau platnicii,care pot ajunge sa fie executati silit pentru neplata sume apartinand unui ex proprietar....
Si toate acestea datorate dezinteresului presedintelui de asociatie de a respecta si de a aplica unitar dispozitiile in vigoare referitoare la procedura de recuperare sume cu titlu de restanta de la adevaratii rau platnici...
in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia.
textul subliniat e anulat de curtea constitutionala si in lege este eliminata sintagma
de la adoptarea acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)
Apartament liber de sarcini Blueberry33 Blueberry33 Buna seara. Vreau sa imi raspundeti va rog la o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 20 apartamente. Unul dintre ele a fost executat silit de catre o banca, iar ... (vezi toată discuția)
Plata restantelor la intretinere tzikadodo tzikadodo Am o restanta la intretinere destul de mare, aprox 4000 ron ! Este valabila o intelegere cu administratorul pt plata esalonata a acesteia, intr-un anumit ... (vezi toată discuția)