avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Italia

Buna ziua! Help.. Ajutatine va rog frumos... sun la ambasada romaniei din milano de vrio luna si nu imi mai raspunde nimeni niciodata... Suntem doi cetateni din Republica Moldova care am redobindit cetatenie Romaneasca, deci in mod oficial suntem Romani, traim ambii in italia din care doar eu (sotul) muncesc legal, am residenza si tot asa... vrem sa ne casatorim si nu stim cum e mai reede si mai usor, in comuna imi cer nulla osta de la ambasada, am citit ca ne putem casatori direct la consulat, in cazul asta ne trebuie certificatele medicale cu toate rubricile necesare... Care sunt rubricile astea din certificatele medicale, putem sa le facem in orasul de unde stam in italia sau ne le pot face direct la Consulat. si in genere nu vom avea probleme daca vrem sa ne casatorim in Consulatul Romaniei avind in vedere ca suntem in acelasi timp cetateni ai RM... Va multumesc anticipat pentru sfaturi! si cu sarbatorile ce vin!!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:53, 9 Decembrie 2015
Daca doriti sa va casatoriti ca cetateni romani trebuie sa aveti acte de identitate romane. Aveti certificate de nastere si buletine romanesti? Certif.medicale le faceti la medicul dvs. de familie. Ambasada nu se ocupa cu eliberarea certif.medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulla osta din spania (casatorie italia/rezidenti in spania) Corinavit Corinavit Buna ziua, As dori sa inteleg concret ce acte sunt necesare pentru casatoria in Italia si care ar fi procedura. Eu sunt cetățean român, iar viitorul soț ... (vezi toată discuția)
Pot obtine "nulla osta " in romania sau trebuie neaparat sa ma prezint in italia la ambasada romaniei? Damaris28 Damaris28 Buna seara, Intentionez sa ma casatoresc in Italia cu un cetatean italian. Momentan sunt in Romania si printre altele vreau sa rezolv problema cu \"NULLA ... (vezi toată discuția)
Nulla osta daniela1971 daniela1971 vreau sa stiu daca trebuie pentru nulla osta buletinu original al viitorului sot sau copie ptr a avea nulla osta (vezi toată discuția)