avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... carte TEHNICA imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

carte TEHNICA imobil

Se da bloc construit in 2007.
Asociatie proprietari infiintata 2008.
Constructorul nu preda cartea tehnica presedintelui asociatiei.
Reclamatii ISC fara niciun rezultat.
Legea 10/1995 prevede undeva obligativitatea predarii cartii tehnice de catre constructor catre noul proprietar dar nu stipuleaza nici termenul si nici sanctiunile.
Este instanta ultima solutie?
Se poate da in folosinta un imobil fara existenta cartii tehnice?
Cel mai recent răspuns: popescu2 , utilizator 10:41, 27 Iulie 2009
In linii mari sunt aceleasi insa din documentatie se poate lamuri daca a respectat sau nu proiectul!
Fiindca daca a vopsit fatada verde in loc de orange ...sau daca a facut balcoanele mai mari sau mai mici , nu cred ca sunt chestiuni relevante!B-)
Ce se intampla in cazul unui bloc construit inca in anul 1973 , care nici pana azi nu are cartea technica in posesie ?
handsu a scris:

Ce se intampla in cazul unui bloc construit inca in anul 1973 , care nici pana azi nu are cartea technica in posesie ?

Nimic! Mergeti la constructor sau daca nu mai exista constructorul mergeti la PROIECT BUCURESTI si va vor elibera contra cost un duplicat dupa cartea tehnica a acelui bloc!
B-)
Multumesc pentru raspuns. Am sa fac o cerere si un drum la primarie. Tare curios sunt de rapuns din moment ce am dovada clara a complicitatii celor de la primarie care au avizat receptia constructiei "finalizate" inainte ca aceasta sa aiba ferestre, usi, acoperis si instalatii. Va tin la curent cu demersul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea tehnica a blocului ContSters99244 ContSters99244 Buna ziua,locuiesc intr-un bloc nou construit in 2010.Am cerut cartea tehnica dezvoltatorului care ne-a vandut,dar acesta refuza sa ne-o dea,spune ca, conform ... (vezi toată discuția)
Obtinele autorizatie de extindere casa marian_eugen marian_eugen Buna seara,m-am apucat si eu sa construiesc inca doua camere,o baie si un hol in prelungirea casei existente cu modificarea acoperisului casei existente si nu ... (vezi toată discuția)
Lege pt eliberarea autorizatie de constructie ektcib ektcib am depus documentatia pt eliberarea unei autorizatii de constructii pt o conducta de gaze naturale. precizez ca au trecut 45 de zile si inca nu am primit ... (vezi toată discuția)