[ ionharcau a scris:
buna seara,
doresc sa aflu cum pot sesiza autoritatile despre un denunt calomnios facut impotriva mea
care este termenul de prescriptie, avand in vedere ca denuntul a fost facut in urma cu 7 ani? ]
ionharcau a scris:
[ Formulati plangere penala impotriva denuntatorului dvs,conf.art.159 c.pen..
Termenul de prescriptie pentru raspunderea penala in cazul infractiunii de denuntare calomnioasa ,in conformitate cu dispoz.art.122 lit.d c.pen.,este de 5 ani ]
PAI CUM SA MAI FORMULEZE PLANGERE PENALA ? #-o Cum ati ajuns sa fiti si condamnat prin hotarare ? De ce nu ati invocat asta in fata instantei pt a va apara ? Sau nu ati stiut in timpul procesului ?
Acum daca ati pierdut termenul pt depunere a plangerii penale pentru denunt calomnios, incercati sa atacati hotararea intr-un fel si sa spuneti ca aceasta a fost data pe baza unor probe ce nu reflecta realitatea ........ :stunned:
Hm..."revizuire" ? Pai nu a specificat daca hotararea este definitiva. Ci doar ca i s-a dat o condamnare cu executare. De aceea nu am precizat ce cale de atac sa foloseasca. Inscris fals ? Care ? :stunned: Nici vorba dupa parearea mea.