doresc sa aflu cum pot sesiza autoritatile despre un denunt calomnios facut impotriva mea
trebuie precizat ca acest denunt a fost facut de catre o persoana aflata in stare de arest, supusa unor constrangeri fizice si emotionale de catre organele de ancheta, aceasta recunoscand ulterior imprejurarile in care a facut denuntul. mai mult exista o serie de completari ale declaratiei initiale a denuntatorului, care cuprind un nr mare de neconcordante si contradictii, folosindu-se, in denuntul initial, olograf, un limbaj specific organelor de ancheta, pe care denuntatorul nu il putea cunoaste
care este termenul de prescriptie, avand in vedere ca denuntul a fost facut in urma cu 7 ani?
mai sunt sanse de reusita in eventualitatea initiarii unei actiuni in justitie?
1. noul cod nu e in vigoare si nu se stie daca o sa intre.
2. trebuie sa existe o eroare judiciara CONSTATA prin hot. def. si TOCMAI asta incearca sa faca omul. Sa introduca actiunea pentru a se constata o eroare. Daca introduci o cere de despagubire fara temei iti iei una cu ea direct peste ceafa
3. a avut 2 grade si probabil chiar trei prima instanta, apel, recurs
Nu ma refer la "prima instanta, apel, recurs...." Doua grade de jurisdictie in materie penala : adica poate deschide in acelasi timp 2 procese penale. Unul in tara si altul la Strasbourg, unde va da in judecata Statul Roman. Curtea Europeana a Drepturilor Omului permite judecarea acestora concomitent in cazurile penale. B-) Doar la cauzele civile Strasbourgul nu primeste o actiune deschisa impotriva Statului Roman daca nu ai epuizat toate caile de atac, si nu judeca concomitent. Dar si aici e o exceptie. Daca demonstrezi inutilitatea masurilor luate in tara, te poti adresa CEDO chiar daca nu ai epuizat toate caile de atac. Iti va primi dosarul. Crede-ma
cred... cred ca vreti doar sa enervati. (alta explicatie nu gasesc-sau nu vreau sa gasesc- pt toate ms dvs.)
Ma rog, e cum ziceti dvs ca am obosit deja... si n-am nici mintea odihnita...
Buna ziua.doresc o lamurire privind o cauza .Matusa mea a fost data in judecata de fostul sot ca i -a luat niste lucruri.Aceasta detine chitante semnate de fostul sot ca majoritatea bunurilor au fost ridicate de el .Cu toate acestea fostul sot continua procesele care dureaza de 6 ani.Fiind depasit termenul de 5 ani pt a actiona in judecata pe acesta pentru denunt calomnios ce cai de urmat mai poate avea la dispozitie ?