avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt calomnios

buna seara,

doresc sa aflu cum pot sesiza autoritatile despre un denunt calomnios facut impotriva mea

trebuie precizat ca acest denunt a fost facut de catre o persoana aflata in stare de arest, supusa unor constrangeri fizice si emotionale de catre organele de ancheta, aceasta recunoscand ulterior imprejurarile in care a facut denuntul. mai mult exista o serie de completari ale declaratiei initiale a denuntatorului, care cuprind un nr mare de neconcordante si contradictii, folosindu-se, in denuntul initial, olograf, un limbaj specific organelor de ancheta, pe care denuntatorul nu il putea cunoaste

care este termenul de prescriptie, avand in vedere ca denuntul a fost facut in urma cu 7 ani?

mai sunt sanse de reusita in eventualitatea initiarii unei actiuni in justitie?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters83761 , utilizator 17:03, 31 Iulie 2009
da, da aici sunt.

1. noul cod nu e in vigoare si nu se stie daca o sa intre.
2. trebuie sa existe o eroare judiciara CONSTATA prin hot. def. si TOCMAI asta incearca sa faca omul. Sa introduca actiunea pentru a se constata o eroare. Daca introduci o cere de despagubire fara temei iti iei una cu ea direct peste ceafa
3. a avut 2 grade si probabil chiar trei prima instanta, apel, recurs

PS. nu am inteles care e problema...
Nu ma refer la "prima instanta, apel, recurs...." Doua grade de jurisdictie in materie penala : adica poate deschide in acelasi timp 2 procese penale. Unul in tara si altul la Strasbourg, unde va da in judecata Statul Roman. Curtea Europeana a Drepturilor Omului permite judecarea acestora concomitent in cazurile penale. B-) Doar la cauzele civile Strasbourgul nu primeste o actiune deschisa impotriva Statului Roman daca nu ai epuizat toate caile de atac, si nu judeca concomitent. Dar si aici e o exceptie. Daca demonstrezi inutilitatea masurilor luate in tara, te poti adresa CEDO chiar daca nu ai epuizat toate caile de atac. Iti va primi dosarul. Crede-ma
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
Krissia ., Alte profesii
cred... cred ca vreti doar sa enervati. (alta explicatie nu gasesc-sau nu vreau sa gasesc- pt toate ms dvs.)
Ma rog, e cum ziceti dvs ca am obosit deja... si n-am nici mintea odihnita...
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
dorians, utilizator
Buna ziua.doresc o lamurire privind o cauza .Matusa mea a fost data in judecata de fostul sot ca i -a luat niste lucruri.Aceasta detine chitante semnate de fostul sot ca majoritatea bunurilor au fost ridicate de el .Cu toate acestea fostul sot continua procesele care dureaza de 6 ani.Fiind depasit termenul de 5 ani pt a actiona in judecata pe acesta pentru denunt calomnios ce cai de urmat mai poate avea la dispozitie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista denunt calomnios in noul cod penal? laau laau Mai exista notiunea de denunt calomnios in Noul cod Penal? Am 25 de NUP si as vrea sa fac ceva sa inceteze cine ma hartuieste asa. Ma puteti ajuta cu ... (vezi toată discuția)
Hartuire si calomnie- daune morale si materiale? byadya byadya Buna seara ,am o matusa cu care suntem in conflict , avand numeroase procese in civil si penal.In 2014 a inceput urmarirea penala impotriva sotului ei dupa ce ... (vezi toată discuția)
Unde depun plangere penala pentru marturie mincinoasa ? mouz mouz Buna seara , Am fost anuntat de catre mama mea ca : un\\" prieten de familie \\" care se tine de 3 -4 ani dupa ea , a fost la parchet si pe langa numele ... (vezi toată discuția)