avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice

Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am nevoie de ajutorul dumneavoastra ca sa aduc situatia inapoi la normalitate.

In 2007 bunica a reusit fara stirea mea incadrarea mea la la handicap mental grav cu insotitor permanent pe baza unor acte de la doctori care la cererea bunicii mi-au pus diagnosticul de AUTISM si RETARD, IQ sub 40, fara nici o expertiza asupra mea. Singurul test de IQ din viata mea s-a facut in 2001 si a iesit IQ 120.
In 2015 am aflat de handicap si ca bunica incasase indemnizatie de insotitor si pensie pe numele meu si am cerut anularea lui de buna voie pentru a nu suporta consecintele legii cand voi fi descoperit ca am incasat bani fara drept pe baza unei boli inchipuite.
Tot in 2015 am aflat si ca in 2009 bunica ceruse punerea mea sub interdictie judecatoreasca, tot fara stirea mea, am fost luat din pat de politie fara nici o notificare prealabila si am fost dus la ceea ce in 2015 am aflat ca era medico-legal, fiindca nu stiam ce se intampla si m-am speriat de desfasurarea de forta, nu am vorbit cu doctorii, nu mi-am declarat punctul meu de vedere, si anume ca sunt apt de munca, de altfel lucram deja la negru. Pe raportul de expertiza medico-legala psihiatrica trimis catre judecatorie scrie o serie de aberatii, gen ca sunt analfabet, necooperant, nu pot vorbi, nu imi pot purta de griji, nu pot avea o slujba, arie restransa de activitate, etc, pe langa asta a prezentat aceleasi acte de autism si IQ sub 40. Mi-au pus verdict aiurea DISCERNAMANT DIMINUAT, cererea de punere sub interdictie a fost RESPINSA.

Prietenii mei spun ca sunt inteligent, nu am nici o simptoma de autism, si ca am discernamant total. Vreau sa nu fiu considerat bolnav psihic si sa am probleme in viitor datorita evenimentelor de mai sus.

Vreau sa stiu daca trebuie sa ma duc la un psiholog/psihiatru pentru a imi pune un diagnostic si IQ corect, si cum pot anula actele din 2007 pe care scrie autism si IQ 40, sau ele erau valabile doar la momentul respectiv, doar pentru incadrarea la handicap, iar acum nu e nimic anulabil deci pot sta linistit?
Vreau sa stiu daca trebuie sa cer o noua expertiza medico-legala pentru a stabili ca am discernamant total si cum o pot invalida pe cea din 2009, sau aceea era valida doar la momentul respectiv si doar pentru judecatorie pentru procesul respectiv iar interdictia nefiind pusa, nu e nimic anulabil deci pot sta linistit?
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
Future, utilizator
Mersi de sfaturi
In prezent NU mai sunt incadrat in grad de handicap, s-a anulat de cateva luni la cererea mea pentru a nu suferi consecinte legale in caz ca sunt prins cu frauda.
Astia de la DGASPC sunt corupti rau, nu reusesc sa port o discutie cu ei, la telefon spun ca sa sun la ASSC iar acestia imi spun sa sun la DGASPC, etc, la email imi dau in 30 zile un raspuns inutil, intr-o zi am fost la ei si doar asa, dupa o ora de asteptare am aflat ca certificatul de handicap a fost anulat. Avea valabilitate "permanenta".
Dosarul meu e semnat de Viorica Oniga, in prezent arestata. [ link extern ] .

Care ar fi scopul, cu ce m-ar ajuta un certificat medico legal?

Eu de cativa ani sufar de imagine negativa, si ma tem ca voi mai suferi multi ani de acum in colo, prieteni care ieri ma laudau si aveau incredere in mine, azi ma injura cica sunt nebun si handicapat. Nu stiu daca si-au schimbat parerea despre mine auzind de la bunica care ma vorbeste urat pe la spate, sau au intrebat pe la vreo institutie si au aflat informatii de la functionari corupti care habar n-au de protectia datelor personale. Treaba e ca si prieteni din alte orase care nu intra in contact cu bunica, si-au schimbat parerea despre mine peste noapte, de aici banuiam ca au sunat la ASSC sau verificat in vreun registru si au aflat de boala mea falsa.
Certificatul de handicap a fost anulat iar daca spuneti ca nu exista nici un registru al persoanelor bolnave, asta ma linisteste, imi ofera siguranta.

Eu acum vreau sa ma angajez si sa imi fac reclama, fiind o persoana care ofera servicii, asa ca lumea trebuie sa aiba incredere in mine, vreau sa ma asigur ca NIMENI nu va putea verifica si afla ca am fost candva (pe hartie) bolnav psihic

Vreau sa stiu daca poate fi pedepsit cineva, in primul rand bunica si apoi reprezentantii institutiilor statului, pentru imaginea negativa cauzata dand spaga la doctori pentru obtinerea unei boli false, incadrandu-ma la handicap si vorbindu-ma pe la spate. Am facut deja cateva plangeri la politie si intotdeauna primesc aceleasi raspuns, nu se gasesc fapte de natura penala sau contraventionala.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2015
Future, utilizator
Certificatul medico-legal il veti folosi, la nevoie, pentru a dovedi ca sunteti sanatos. Puteti sa mergeti la orice Institut de medicina legala pentru a face o evaluare.

Pentru a trage la raspundere persoanele vinovate, solicitati o copie de pe dosarul(actele medicale) care a stat la baza emiterii Certificatului de incadrare in grad de handicap. Dupa ce lecturati actele, decideti daca formulati sau nu plangere penala si alte demersuri juridice.
Au trecut 2 luni de cand n-am mai postat in forum, nopti nedormite, zile in care am plans si nu am avut chef de nimic, am trimis zeci de email-uri la DGASPC, am fost si la ei la sediu, am cerut de nenumarate ori copii dupa actele care au stat la baza certificatului de handicap, iar azi (finally!) am primit prin posta actele. Pentru prima data vad cum am ajuns handicapat fara stirea mea. Nu stiu daca e nevoie sa fac vreo plangere.

Precizez ca ultimii 8 ani mi-am construit o afacere pe internet, iar banii castigati i-am investit intr-un apartament pe care l-am dat la inchiriere (fara stirea familiei), probabil a fost o greseala, fiindca a aflat familia de proprietatea mea, a iesit scandal si am fost nevoit sa recunosc ca muncesc si am bani in banca.

Tot azi m-am trezit si cu o scrisoare de la judecatorie prin care sunt informat ca s-a deschis din nou proces de punere sub interdictie, invocand ca as fi fara venituri, incapabil sa supravietuiesc fara ajutorul altcuiva, lipsit de discernamant de am putut cere anularea certificatului de handicap si ajutorului social care e mentionat ca fiind singurul meu venit, nesociabil si lipsit de prieteni (desi eu am sute de prieteni), sunt anexate niste referate medicale pe care scrie autism infantil, retard mintal, schizofrenie grefata, o ancheta sociala pe care scrie ca depind de altii si necesit ajutor la cam tot (desi locuiesc singur de 8 ani iar bunica doar vine la 4 zile sa gateasca), un test psihologic pe care scrie IQ 69, MMSE 15p, GAFS 31-40, desi eu nu am fost la nici un doctor ultimii ani, bunica a reusit (probabil cu SPAGA) sa obtina aceste referate medicale favorabile unui eventual proces de interdictie.

Se pare ca anularea certificatului de handicap in 2015 nu ma protejeaza de bunica agresiva. Scopul ei e sa ma lase fara drepturi, sa puna mana pe averea mea, eventual sa ma inchida intr-un spital de nebuni, ceea ce mi-ar distruge afacerea!

Ma mir ca am fost instiintat, la procesul de interdictie anterior din 2009 nu primisem nimic, sau au trimis pe adresa de domiciliu care e la bunici iar acestia nu mi-au dat nimic sperand ca daca nu stiu de interdictie o sa ma sperii si asa va fi admis procesul, numai norocul a facut sa scrie "discernamant diminuat" si nu lipsa, ca procesul sa fie respins la limita, probabil va fi respins si de data asta, dar ca sa fiu sigur... sfatuiti-ma cum sa LUPT impotriva familiei!

De asemenea ziceti-mi daca pot cere pedepsirea bunicii pentru actele medicale optinute prin spaga, procese aiurea, tentativa de punere sub interdictie, deteriorarea imaginii mele si traumatizarea psihica
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
Future, utilizator
Ar fi foarte simplu, având în vedere că sunteți deja citat în instanță, să vă apărați prin probe.

AVEȚI NEVOIE SĂ VĂ FACEȚI SINGUR ALTE PROBE MEDICALE la PSIHIATRIE cu ajutorul unui doctor psihiatru și a unui psiholog în psihologie clinică.

--Prezentați-vă personal la judecătorie să vadă instanța că sunteți inteligent și aveți discernământ.
--Luați cuvântul și solicitați instanței să dispună pentru dumneavoastră O EXPERTIZĂ PSIHOLOGICĂ la un psiholog agreat de Institutul de Psihologie Judiciară, prin care veți dovedi științific ceea ce susțineți.
--Dar, până la primul termen mergeți și vorbiți cu un psihiatru la un cabinet particular și rugați-l să vă facă un REFERAT PSIHIATRIC care să ateste că aveți discernământ și și pe care să-l depuneți la dosar prin registratură sau îl înmânați judecătorului la primul termen. Fiind cabinet particular, îl plătiți.
--Să țineți legătura cu acel medic, dacă vă propune să va internați câteva zile să-l ascultați, pentru că veți avea ca probă biletul de ieșire din spital, având diagnosticul că sunteți sănătos, deoarece în spital se va face o evaluare riguroasă a sănătății mentale.
--Dacă aveți bani mergeți și la un cabinet psihologic particular pentru a vă efectua o evaluare psihologică recentă, care o veți depune de asemenea la dosar alături de referatul psihiatric și împreună vor cântări enorm ca probe la dosar. Veți plăti la cabinet particular, dar ați zis că aveți bani și la bancă. Folosiți-i și cheltuiți-i în interesul dumneavoastră.
--Să fie PSIHOLOG EXPERT în PSIHOLOGIE CLINICĂ, ATENȚIE, nu în altă ramură a psihologiei.

--Și nu va speriați, chiar și de ar fi adevarat că ați fost odată bolnav, să presupunem doar, și în acest caz orice boală este vindecabilă în ziua de azi.
--Au apărut medicamente de ultimă generație care fac minuni.
--Și un fost bolnav cu adevărat CÂNDVA, poate dovedi prin probe noi (MEDICALE) că a urmat un tratament prin care s-a vindecat și acum e un om sănătos.

BAFTĂ`!
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Uitandu-ma la data actelor observ ca actele medicale au fost eliberate inainte sa afle familia ca am bani in banca. Deci ce spera ei sa obtina prin punerea mea sub interdictie?

Am vorbit cu o clinica si mi-a zis ca imi fac expertiza psihiatrica si psihologica doar la cererea IML pentru discernamant, deci ori trebuie sa ma fac intai certificat medico-legal ori astept sa ma trimita judecatoria (probabil ma vor trimite ei oricum)

Ce va scrie pe referat daca eu nu am nici o boala? va scrie "sanatos" sau "nu e autist, nici schizofren, nici etc?"

Alte discuții în legătură

Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de 75 ani cu probleme mari de sanatate neuro psihiatrica (boala Parkinson, dementa, sindrom anxios ... (vezi toată discuția)
Abuz psihic din partea unui bolnav psihic singer singer Buna seara!Locuiesc cu tatal meu care este bolnav psihic si care ne terorizeaza pe toti,inclusiv pe vecini.Face scandal foarte des,o data la cel mult doua ... (vezi toată discuția)
Delir adaugat la dementa (alzheimer), refuz colaborare psihiatru snora snora Buna ziua. Am o bunica cu antecedente psihiatrice cunoscute, cu repetate internari in spitalul de psihiatrie cu simptomele de idei delirante de persecutie, ... (vezi toată discuția)