avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract de vizionare - legal sau santaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract de vizionare - legal sau santaj

Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de vizionare pe care l-am semnat eu, ca insotitor. Nu am primit copie. In acest precontract de vizionare , doar eu mi-am trecut datele nu insa si prietena mea, agentul imobiliar respectiv crezandu-ne casatoriti. Si nu suntem! Asadar doar eu am semnat, eu sunt specificat acolo. Am vazut, am plecat. Dupa doua zile prietena mea cumpara apartamentul de la proprietar. Agentul imobiliar ma suna ca vrea sa-i platim comisionul. I-am zis ca nu eu sunt proprietarul, iar proprietarul (prietena mea) nu a semnat nici o intelegere sau altceva cu acesta. Agentul imobiliar ma santajeaza pe mine si prietena mea cu datul in judecata.
I-am cerut o copie dupa acel precontract de vizionare si respectivul agent imobiliar a fost foarte vehement ca nu imi arata nimic ca stiu ce am semnat. Am insistat sa mai vad precontractul de vizionare. Din nou m-a refuzat vadit iritat ca insist, ca nu imi mai arata nimic decat cand primesc citatie si eu si proprietara. Ce risc este in aceasta situatie? La ce sa ne asteptam?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
montecassino, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
,,stimabile " nici tu nu ai fost corect . daca nu erai interesat de cumparare , de ce ai semnat un contract ? se poate vorbi de premeditare ?
hai sa nu ne ,, dam loviti " , sa obtinem niste argumente juridice si ulterior sa ii dam peste nas agentului sau oricui ar fi .
Am si eu pataniile mele cu agentii imobiliari dar cred ca deja trebuie sa abordam si problema de comportament a celui care beneficiaza de servicii , indiferent de natura lor... in speta , a ta .
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2015
mirelastancev, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
...puteti cumva demonstra in Instanta: " agentul trebuie sa fi avut deja un contract de comision cu proprietarul " ?
Eu sunt "agentul": NU am avut contract cu proprietarul !
Mai departe ... hai sa vedem filmul Dvs. !
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara alexandrak alexandrak Buna ziua! Doresc sa imi cumpar un imobil prin prima casa. Nu am dorit sa apelez la agentii, si am cautat eu pe internet oferte de vanzare. Am gasit un ... (vezi toată discuția)
Probleme agentii imobiliare MaraRoxana MaraRoxana Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este corect ca un agent imobiliar sa treaca in anexa doar strada si numarul strazii si sa nu precizeze nr.apartamentelor ... (vezi toată discuția)