avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pe investitii daca am facut un Contract de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pe investitii daca am facut un Contract de asigurari de sanatate

Buna ziua;
Spuneti-mi ,va rog daca am facut un contract de asigurari sociale de sanatate(CASS),fara a fi salariat ,trebuie sa mai platesc CASS pe veniturile din investitii obtinute in 2015 si 2016?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:59, 19 Decembrie 2015
Legea este neclara in acest sens, insa din interpretarea literala a normelor fiscale se pare ca da, trebuie platit cass pentru venituri din investitii, caci "scutirea" vizeaza salariatii si nu pe cei cu contract voluntar cu casa de sanatate.
Ceea ce imi spuneti se refera la veniturile de pe 2016 (conf.noului Cod fiscal) sau si la cele de pe 2015(conform vechiului Cod fiscal)?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ma refer la vechiul cod. In ceea ce priveste viitorul, acesta este incert, iar normele se pot schimba de la o zi la alta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim suspendat in vederea detasarii in strainatate vs. obligatie plata cass voluntar trandafir2 trandafir2 Buna ziua, In situatia unei persoane detasata in strainatate si cu contractul de munca suspendat la Angajatorul roman, exista obligatia platii cass prin ... (vezi toată discuția)
Cass privind persoanele care nu realizeaza venituri vs. cass pentru dobanzi bancare trandafir2 trandafir2 Despre Cass privind persoanele care nu realizeaza venituri stim ca: Persoanele fizice care nu realizeaza intr-un an fiscal venituri de natura celor ... (vezi toată discuția)
Contributia la asigurarile de sanatate pentru venituri din dividende in 2016 alex.popescu alex.popescu Buna ziua, Avand in vedere confuzia din ultimele zile privind deciziile de impunere emise de ANAF, am urmatoarea intrebare: O persoana fizica realizeaza ... (vezi toată discuția)