avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Internare bolnav psihic dependent de alcool
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Internare bolnav psihic dependent de alcool

Tatal meu e alcoolic inrait cat si bolnav psihic, un adevarat pericol public.
A fost internat de atatea ori la spitalul de psihiatrie dar dupa cateva zile ii dau mereu drumul, doctorii spun ca nu il pot tine acolo mai mult.
Am locuit cu el si cu mama pana anul trecut, cand am decis sa plec la lucru in UK.
Dupa plecarea mea lucrurile au degenerat total, scandaluri zi de zi, amenintari cu cutitul asupra mamei, scandaluri non stop zi si noapte.
De la atata scandal mama a cedat psihic si a ajuns in depresie severa la spital, e in stare de soc, nici la baie nu poate merge, e in perfuzii.
Tatal a devastat apartamentul,cred ca nu mai are discernamant, a chemat golanii din cartier care au luat tot ce se putea valorifica din a apartament.
Politia si psihiatrii de la spital spun ca nu au ce sa-i faca, nu il pot interna permanent cu forta, cand intra in coma alcoolica la bar, vine salvarea, il tin in spital cateva zile pana isi revine si apoi o ia iar de la capat.
De sarbatori urmeaza sa ajung acasa pentru o saptamana jumatate.
Am vreo cale legala de a convinge autoritatile sa-l interneze fortat in spitalul de psihiatrie?
Sau ce alte solutii legale as putea avea la dispozitie in cazul de fata?

Mama dvs poate solicita un ordin d eprotectie impotriva tatalui cu evacuarea acestuia din domiciliu. Se rezolva f repede dar are inconvenientul ca e valabil 6 luni. Dupa trecerea acestui termen trebuie din nou solicitat ordin daca situatia nu s erezolva.

Apoi in functie de gravitatea bolii/dependentei puteui incerca numirea unui curator sau chiar a unui tutore daca tatal dvs este liosit de discernamant. Lipsa de discernamant se constata printr-o expertiza medico legala in baza actelor medicale. Tutorele va putea sa decida internarea medicala daca este necesar pt restabilirea stari de sanatate.

Cea mai rapida solutie insa ar trebui sa fie internarea nevoluntara dupa procedura prevazuta de art.53-68 din Lg.487/2002 republicata in 2012 a sanatatii mintile si protectiei persoanelor cu tulburari psihice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriți-mă și pe mine în privința unor texte de lege ContSters396991 ContSters396991 ”Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate [b]incercarile de internare voluntara[/b] au fost epuizate.” Internarea realizată prin ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica sagetator1 sagetator1 Buna ziua .. as dorii sa cer sfatul pt o preblema care are mama ....fiind maritata cu tatal meu de vreo 40 de ani el o amenta cu moartea ,alunga din casa ... (vezi toată discuția)
În procedura de diagnosticare se iau hotărâri? Zebedeu Zebedeu Legea 487/2002, Art. 54 [i][b]O persoană poate fi internată prin procedura de internare nevoluntară numai dacă un medic psihiatru abilitat ... (vezi toată discuția)