avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu

Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost instrainata. Noul proprietar avea de schimbat doar numerele si de facut actele pe numele lui. Acum o saptamana, am verificat si aflat ca masina este tot pe numele meu, tot cu numarul meu din b circula ,noul proprietar fiind din ARGES. El merge cu asigurarea mea cu rovignieta mea. pe data de 15 decembrie asigurarea mea expira, iar la o simpla verificare, am vazut ca si-a facut asigurarea tot pe numele meu la o sucursala din Slatina. am sunat la firma respectiva, firma serioasa credeam, si am intrebat care sunt conditiile in care se face o asigurare, ce acte sunt necesare. am vb cu directorul de sucursala, care a recunoscut ca ce s-a intamplat este o ilegalitate, ca respectivul s-a dat drept eu, si a prelungit asigurarea. mentionez ca el are de castigat , prin faptul ca plateste o asigurare mica iar eu platesc pe 6 luni mai mult decat plateste el pe an. iar asigurarea nu se poate anula, ramane valabila. va rog sa ma ajutati, ce pot face? va multumesc
Cel mai recent răspuns: stoicavasile , utilizator 09:54, 19 Ianuarie 2016
Radierea se face numai cand auto este scos din circulatie. la vanzare se schimba proprietarul in registrul de evidenta electronic dupa care se primesc amenzi de rovigneta etc Pentru aceasta mergeti la rutiera cu actele si va rezolva pe loc.
Sunt in aceeasi situatie si in plus cel care a facut asigurare pe numele meu la masina vanduta altei persoane a produs accident si au facut si constatarea fara ca eu sa fiu in acea masina ( m-am trezit ca trebuie sa ridic o suma de bani urmare a daunelor produse.)
Toate acestea ar putea fi evitate daca codul rutier s-ar modifica in sensul ca o masina vanduta conform legii si neinmatriculata in 30 zile sa fie radiata automat din circulatia iar cel care a vandut-o sa fie obligat ca in termen de 5 zile sa anunte vanzarea .(dar ce sa faci daca in romania samsarii fac legea iar acestea se promoveaza de prietenii lor in parlament)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2015
stoicavasile, utilizator
Societatea de asigurari trebuie sa restituie la cerere contravaloarea banilor platiti pe polita RCA - de la data radierii pana la data expirarii politei . Verificat ,respectiv am primit 18 lei sau asa ceva .
Din momentul in care se primeste o rambursare pt radiere ,nu mai poate fi vorba de alta asigurare pe acelasi bun inmatriculat pe acelasi nume - rambursarea ,respectiv radierea apare in sistemul informatic al asiguratorilor .
La proximul eveniment incep problemele pt. cumparator deoarece RCA va refuza despagubirea si daca totusi exista ceva ,exista ASF (care a preluat si CSA [ link extern ] )
De la data prevazuta in contractul de V/C autovehiculul se radiaza de pe numele vanzatorului si se inmatriculeaza pe numele cumparatorului .Asta teoretic.
De asemenea daca se indeplinesc cerintele indicate de userul AvocatPaun (aliniatul 1. si 3. si neaparat in acesta ordine) sunteti acoperit deoarece la cuvantul vanzatorului raspundeti cu acte doveditoare .


Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2015
mottofreee, utilizator
Buna seara! revin cu noi"informatii": Am vorbit din nou cu directorul sucursalei care mi.a trimis un mail care suna exact asa:buna ziua,
va rog cerere scrisa, si semnata
multumesc! in conditiile in care l-am rugat sa-mi dea numele agentului din Slatina care a intocmit asgurarea si copie de pe acea asigurare. mi-a mai spus telefonic ca acea asigurare nu poate fi anulata decat daca am copia de pe ea si ca nu pot demonstra ca n-am facut eu asigurarea. deci, eu ca proprietar am dreptul sa cer o copie de pe asig. pentru a anula-o ulterior? intre timp am dat de cel caruia i-am vandut masina si mi-a spus ca, dar nu cred ca este adevarat, ca el a vandut masina mai departe fara a trece ca a instrainat-o in talon si ca pot face cate plangeri vreau la politie ca rezolva el. iar acum situatia este ca acel individ, care 0 fi el plateste asigurarea pe numele meu iar eu am asigurarea pe numar serie sasiu. Ce va rog este sa-mi spuneti, ce trebuie sa-i cer agentului? sa-i trimit o notificare, cerere? va multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
mihai mihai2008, utilizator
dupa cum am scris mai sus si eu sunt in aceesi situatie si cred ca mai sunt fosti proprietari de masini in aceasta situatie.Ma gandesc ca ar trebui sa facem o petitie catre Guvernul Romaniei pentru a trece in codul rutier un articol care sa spuna:
ANAF(fiscul = guvern)are obligatia de a anunta Servciului de Inmatriculari si Permise(care apartine de prefectura=guvern) modificarea proprietarului autovehicolului

Completat cu:
Masina vanduta conform legii si neinmatriculata in 30 zile sa fie radiata automat din circulatia iar cel care a vandut-o sa fie obligat ca in termen de 5 zile sa anunte vanzarea .
In continuare cred ca samsarii vor sa modifice codul rutier si nu oamenii cinstiti.

Nu veti putea face nimic cu societatea de asigurari,ei au interesul sa incaseze banii.Trebuie modificata legislatia in asa fel incat samsarii sa nu mai poata baga oamenii cinstiti in necazuri(ei cunosc foarte bine fiecare portita lasata libera in lege pentru a insela),
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
stoicavasile, utilizator

Alte discuții în legătură

Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Auto vandut si neînregistrat Rrs Rrs Buna ziua, Am si eu o problema. La sfarsitul lui 2014, am vândut un autoturism. Acum, în 2016, am primit o amendă contravenţională de la CNADNR pentru ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)