avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum platesc din Spania cei 57,75 lei la casa de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum platesc din Spania cei 57,75 lei la casa de sanatate

Sant cetatean roman stabilit in Spania nu lucrez , ma intretine copilul , nu am venit in Spania nici in Romania , cum pot achita aceasta suma lunara , cum pot da declaratia la ANAF . Stau cu documente lagale ( NIE ) , Am asigurare de sanatate privata . Unde si cum pot sa-mi achit obligatiile , nu am fost restant nici o data , daca trimit suma prin Coreos ma costa mai mult de cat suma insasi , daca aplic aceas moneda cum face statul * din suma trimisa de expeditor se scade taxa * statul va trebui sa complecteze la taxa de expediere . Sant intr-o dilema totala !
Cel mai recent răspuns: alexandruteutisan , utilizator 09:38, 29 Decembrie 2015
Spatiul personal virtual e doar pentru declaratiile 200, 220 si 230 deocamdata. De plati cu cardul sau ordine de plata nici vorba. Pana apar si celelalte declaratii se mai schimba 10 guverne. Chiar si pana va raspund la un email trece minim o saptamana, iar raspunsurile sunt de multe ori aberante iar solicitarile ignorate.
Eu am primit ordine de plata si decizii de impunere pe spatiul virtual , in anul acesta!
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2015
ludo, utilizator
Spuneti ca aveti asigurare de sanatate privata; unde? in Spania presupun; atunci de ce vreti sa mai platiti in Romania?
Eu am depus pentru rude care stau in strainatate si au asigurare de sanatate acolo (dupa ce am fost la ANAF si am prezentat situatia), o declaratie in numele lor cum ca nu locuiesc in tara, la care am anexat copie dupa asigurarea de sanatate din tara respectiva.
Ma gandesc ca puteti sa faceti acelasi lucru folosind posta.
Spuneti ca aveti asigurare de sanatate privata; presupun ca in Spania. Eu am fost la ANAF pt rude care stau in strainatate si au acolo asigurare de sanatate si mi s-a spus sa duc copii dupa asigurare. Asa ca am scris in numele lor o declaratie in care spuneam ca nu locuiesc in tara, am anexat copiile asigurarilor de sanatate si le-am depus la ANAF; ma gandesc ca puteti face acelasi lucru prin posta.
Incepand cu data de 01.01.2016 intra noul cod fiscal in vigoare si conform art 180 - 182 sl noului cod toti cetateni romani care nu au contract cu casa de sanatate , care sant in afara tari si nu platesc la casa de sanatate din romania sant obligati sa plateasca 5,5% din din salarul minim pe economie ( 57,75 lei ) indiferent daca ei muncesc si platesc in tera in care stau cotele aferente acelui stat , unde si beneficeaza de asistenta , si la 3 luni sa depuna la ANAF declaretie . As mai avea o intrebare ? Daca platesc cei 5,5% catre casa de sanatate , voi putea beneficea de asigurare in statul in care stau , adica casa de sanatate va deconta cheltuelile mele de sanatate catre statul in care domiciliez cu forme legale ? Daca platesc o contributie de asigurare de sanatate sa pot beneficia de acea contributie ! Sa nu mai fiu obligat sa platesc asigurare privata de sanatate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș dori să plătesc cass în mod voluntar, ca persoană fizică. catalindumitr90 catalindumitr90 Aș dori să plătesc CASS în mod voluntar, ca persoană fizică, fără să am venituri. Ce trebuie să fac? (vezi toată discuția)
Stat de plata Ionel1967 Ionel1967 Este normal sa nu semnez stat de plata sa nu văd ce sa întâmplat cu banii care mi se cuvin și dacă sau plătit datoriile către stat ce pot face în ... (vezi toată discuția)
Plata contributii angajator gera905 gera905 Buna seara. Ca pres. asoc. , cum pot verifica daca administratorul, plateste contributiile ptr. angajat si angajator conform contractelor de munca incheiate ... (vezi toată discuția)