avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in codul COR 2015 - nu exista INGINER SUDOR desi in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in codul COR 2015 - nu exista INGINER SUDOR desi in politehnici se !

Buna ziua,
Sunt absolvent din 2012 al UNIVERSITATII POLITEHNICE din BUCURESTI
Facultatea de inginerie si managementul sistemelor tehnologice (4 ani-cursuri de zi) , specializarea ingineria sudarii si dupa cum am vazut in codurile COR aceasta ocupatie nu mai exista / in schimb exista subinginer utilajul si tehnologia sudarii , diploma pe care nu o mai elibereaza nici o facultate din Romania.
De ce nu se poate inlocui ocupatia de subinginer cu cea de inginer sudor, care este o ocupatie ceruta in strainatate? Multumesc anticipat! Teodor BADEA -inginer sudor
Cel mai recent răspuns: cristian_e , utilizator 20:24, 23 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu a existat vreodata titulatura de Inginer Sudor, suna ca naiba. A existat si exista Inginer Mecanic. Eu am terminat tot UPB, facultatea TCM (azi IMST) in anul 2000 , sectia masini-unelte, 5 ani cursuri de zi. Iti dai seama ca nu puteau scrie inginer strungar/frezor, etc ci inginer mecanic. Cei de la sudura aveau specializarea UTS- utilajul si tehnologia sudarii, azi e ingineria sudarii. Subinginerii erau asimilati scolilor de maistrii- 3 ani si de aceea aveau astfel de titulaturi, apoi au facut invatamant superior de scurta durata 3 ani pentru subingineri, dupa anul 1990. Pana in 1992 UPB se chema IPB-Institutul Politehnic Bucuresti, dupa model sovietic, cursuri de 5 ani la zi si 6 ani la seral, iar subinginerii faceau 3 ani la zi si 4 ani la seral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii de lunga durata sau nu? florinsadova florinsadova Speta! O persoana a absolvit o facultate la seral respectiv 4 ani subinginer TCM in anul 1990. In anul 2007 s-a inscris la aceeasi facultate pentru continuarea ... (vezi toată discuția)
Studii superioare gadmarin gadmarin Am urmat cursurile UPB in perioada 1984 - 1988, am obtinut diploma subinginer. Am depus un dosar de participare la un examen pentru ocuparea unui ... (vezi toată discuția)
Facutatea de subingineri a2a facultate? flavius14 flavius14 Am absolvit facutate de subingineri cursuri serale(4ani) in anul1993(1989-1993) si am dat si am intrat ,am ajuns in anul 3 facutate de ingineri(alta ... (vezi toată discuția)