peraspera a scris:
Abia s-a redactat, trebuie sa o citesc la judecatorie. Este pentru creditor o "afacere imobiliara",tertipuri: nu primeste banii, returneaza mandatele, refuza tertii (martor), nu recunoaste in instanta ca s-a facut oferta, asa cum bine stiti, instanta aude doar ce vrea sa auda,...pierd, fac recurs, instanta, la fel, nu aude/ nu vede,lucrurile sunt aranjate ab initio, cu o arta desavarsita nu esti lasat sa vorbesti, dar nu poti spune ca ti s-a interzis...se incalca CPC, "in pronuntare" este formula magica prin care ti se "ia cuvantul",...respinge recursul...acum s-a redactat, s-a trimis la judecatorie, ce pot sa astept decat executarea...La judecatorie chiar daca fac contestatie la executare- executarea parca isi urmeaza cursul...nimeni nu poate ajuta, dar mai multe nu se pot spune. Pot stramuta procesul daca fac contestatie la executare?
Va multumesc tuturor, am sa cumpanesc bine ce am de facut.
In alta ordine de idei..."Ce interesant suna intr-o lege "instanta poate"...
Instanta poate multe, depinde ce si cum ii ceri. Oferta nerecunoscuta ? In mod sigur oferta nu s-a realizat intr-o forma care sa poata fi considerata drept indeplinita si proba in justitie. Nu esti lasat sa vorbesti ? Cunoastem principiul oralitatii procesului, dar la modul cum sunt aglomerate instantele si complexitatea cauzelor, orice aveti de spus pentru instanta la fiecare termen, trebuie sa o faceti in scris:cerere de probatorii scrisa, cu indicarea probelor si scopul urmarit, depunerea de acte cu cerere de admitere la dosar, opis al actelor cu paginile numerotate, note scrise de sedinta, concluzii scrise samd si verificati incheierile dupa fiecare sedinta de judecata. Nimic nu poate fi lasat la voia intamplarii sau la aprecierea grefierului daca sa noteze ori nu. Orice solicitati de la instanta sa o faceti in scris, pentru ca mai apoi sa puteti verifica daca judecatorul a luat in considerare cererea si daca a respins-o din ce motiv.
In cazul in care va ganditi sa stramutati o cauza, luati in considerare faptul ca se vor mari cheltuielile de deplasare la sediul instantei, fiind necesar sa va angajati un avocat pentru a va reprezenta in cererea de stramutare si un altul care sa va reprezinte la noua instanta daca se admite cererea de stramutare. Am formulat cereri de stramutare, am aparat clienti in asemenea cereri si va pot spune ca in cazul motivelor de banuiala legitima pentru cei care solutioneaza cererea chiar nu are nicio importanta unde se va judeca litigiul dvs. O pot respinge sau admite fara niciun stres, fara motivare si fara sa mai aveti posibilitatea sa o atacati. Cand nu aveti un caz solid, nu are rost sa va lansati in cheltuieli inutile ca va puteti trezi cu sume de plata drept cheltuieli de judecata sau cu sume care sa va fie imputate drept pagube pentru exercitarea cu rea-credinta a drepturilor procesuale, mai ales in cererile de stramutare.