avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incuviintarea executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

incuviintarea executarii silite

Sunt in situatia de a mi se face o executare silita ( proces ciudat- termen eufemistic- nu mi s-au primit banii, am dovezi si martori dar "nu a contat"). Am motive de a face plangere penala impotriva judecatorului. CSM nu a functionat...stiti... "aveti toate caile...bla bla bla", dar faceti si plangere penala". In contextul in care legislatia actuala prevede ca este necesara incuviintarea tribunalului:
Pot face ceva, o actiune- in calitatea mea de debitor- pentru a nu se incuviinta aceasta executare? Cum?
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 20:52, 7 August 2009
# Gabriel S
Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ. Datorita naturii complexe a legislatiei, precum si datorita aspectelor personale ale situatiei expuse de utilizator in forum, este posibil ca sfaturile oferite prin intermediul Forum-ului sa nu fie aplicatie in situatia particulara in care se afla cel care initiaza un topic.
In momentul in care urmeaza sfaturile primite in Forum, o face pe propriul lui risc.:)
freeelis a scris:

# Gabriel S
Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ. Datorita naturii complexe a legislatiei, precum si datorita aspectelor personale ale situatiei expuse de utilizator in forum, este posibil ca sfaturile oferite prin intermediul Forum-ului sa nu fie aplicatie in situatia particulara in care se afla cel care initiaza un topic.
In momentul in care urmeaza sfaturile primite in Forum, o face pe propriul lui risc.:)

Cam asta am vrut sa spun si eu, de o maniera mai mult plastica, decat tehnica. Pe scurt, in ceea ce ma priveste, de multe ori nu inteleg mare lucru din situatiile de fapt expuse, si pot fi pe dinafara total cu parerile ce mi le-am exprimat.
Solutia pentru dumneavoastra se gasea, sau inca se mai gaseste, in cuprinsul articolelor 1114-1121 Cod Civil, precum si a articolelor 586-590 Cod Procedura Civila.
Si poate daca apelati de la bun inceput la un executor judecatoresc, ar fi stiut ce va sfatuiasca cu privire la plata pe care ar fi trebuit sa o faceti.
Poate nici acum nu e prea tarziu!
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
Dincã Stelian, Executor judecatoresc
Referitor la executor...am apelat de 2 ori: prima data, cand am oferit luni de zile banii, am anuntat in scris, cu confirmari de primire, cui trebuie, asa cum prevede legea, am revenit,apoi am consemnat la CEC- Calea Victoriei, am anuntat consemnarea, cui trebuie, conform legii, dupa care neexistand reactie am facut formele de executare, s-a prezentat avocatul partii, a refuzat suma (motivul- nu era cea solicitata, dar era cea corecta). La proces nu s-a tinut seama de toate acestea, consemnate in scris, cu probe: inscrisuri... expertiza nu a tinut cont si a trecut sumele la neachitate, cu penalizare care a dus la dublarea sumei, sustinerea aparatorului meu in instanta nu a fost luata in consideratie.
A doua oara m-am prezentat la executor in urma unui alt refuz- (suma trimisa prin tert) si l-am intrebat ce sa fac, iar raspunsul sau a fost:"sa stiti ca nu este obligatoriu sa primeasca suma" (de data aceasta era exact suma incuviintata de instanta). Va imaginati ca nu mai inteleg nimic? Decat ca: 1. legile sunt facultative, 2. legile nu prevad sanctiuni pentru cei care le incalca 3. legile nu sunt instrumentele de lucru in justitie 4. legile imperfecte sunt o mana cereasca pentru multe categorii dintre cei implicati in actul de justitie. 5. am o mare nevoie sa ii respect pe toti cei care participa la acest act care ar trebui sa fie sacru. 6. Dumnezeu restabileste echilibrul si aceasta este o mare bucurie, iar pedeapsa sa este pe masura. Cu respect, tuturor.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
peraspera, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonante peste ordonante (oug71/2009 ; oug18/2010 ; oug45/2010 ; oug113/2010) lungu1on lungu1on [u]Oug71/2009[/u] : art.1 , (1^1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in ... (vezi toată discuția)
Cerere stramutare proces civil mary6 mary6 Buna. Va rog frumos,doresc sa stiu si eu daca; la o cerere de stramutare proces civil,pe motiv de banuiala legitima: 1. procesul judecandu-se la tribunal ... (vezi toată discuția)
Amenintari firma de recuperare chitoiu chitoiu Servus tuturor! Am avut un credit din care am mai ramas de plata cu o suma , iar in urma cu 4 ani si jumatate nu am mai putut platii . De o buna bucata de timp ... (vezi toată discuția)