avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca efectuata in zilele de repaus saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca efectuata in zilele de repaus saptamanal

Buna ziua! Lucrez de 15 ani cu program de 8 ore luni-vineri,iar sambata si duminica acumulez inca 5 ore (3 sambata ,2 duminica).De asemeni in zilele de sarbatori legale lucrez si sunt pontat cu 3 ore.Aceste ore imi sunt platite lunar, ele apar pe fluturasul de salariu sub titulatura "spor ore suplimentare 100% -(nr.de ore) -suma rezultata".In tot acest timp de 15 ani nu am beneficiat de zile de repaus saptamanal.Va rog sa-mi raspundeti daca am fost platit corespunzator pentru aceste ore,si daca as putea sa cer retroactiv sa mi se acorde toate zilele de repaus saptamanal la care as fi avut dreptul, si daca da pentru ce perioada .De asemeni daca orele respective nu au fost platite corespunzator ,as putea se cer tot retroactiv diferenta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 4 Martie 2016
Dar in acest caz,pentru acele 5 ore acumulate pentru un weekend,as mai primi vreun ban,sau ar trebui sa ma multumesc doar cu acest spor de 1% aplicat la salar?
Trebuie sa primiti salariul + sporul pentru munca in week-end.
Tocmai ce spuneam de venit cu bani de acasa.De ex, pentru 22 ore luna martie 2015, in loc de 133 lei, as primi 16 lei(1% spor la leafa)
Ati inteles gresit. Freelis va explicat destul de clar. Plecand de la salariu de incadrare si impartind la o medie de 170 de ore lucrate in luna rezulta xsuma de bani pentru o ora lucrata. Inmultiti cu 5 ore de exemplu lucrate sambata si va rezulta y suma de bani ptr orele lucrate samabat . In plus veti primi si sporul de 1% daca acesta este prevazut in CIM .
Vedeti si aceste discutii :
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Spor de noapte ,spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum trebuie platit sporul de weekend in cazul in care se lucreaza si noaptea,ture 12/24 ... (vezi toată discuția)
Spor pentru lucru in week-end piciul piciul sporul pe care il acord pentru lucrul in week-end urmat de doua zile libere il aplic doar pentru zilele lucrate in week-end, nu pentru toate zilele ... (vezi toată discuția)