Buna ziua! Lucrez de 15 ani cu program de 8 ore luni-vineri,iar sambata si duminica acumulez inca 5 ore (3 sambata ,2 duminica).De asemeni in zilele de sarbatori legale lucrez si sunt pontat cu 3 ore.Aceste ore imi sunt platite lunar, ele apar pe fluturasul de salariu sub titulatura "spor ore suplimentare 100% -(nr.de ore) -suma rezultata".In tot acest timp de 15 ani nu am beneficiat de zile de repaus saptamanal.Va rog sa-mi raspundeti daca am fost platit corespunzator pentru aceste ore,si daca as putea sa cer retroactiv sa mi se acorde toate zilele de repaus saptamanal la care as fi avut dreptul, si daca da pentru ce perioada .De asemeni daca orele respective nu au fost platite corespunzator ,as putea se cer tot retroactiv diferenta?
In cazul in care nu este prevazut prin acordul ambelor parti un spor pentru munca prestata in repaus saptamanal si la un control itm de rutina angajatorul va fi obligat sa plateasaca sporul minim prevazut de art 123 din cm . iar in situatii de exceptie in conf. cu art 137 lin 4 si 5 din cm .Fiind sanctionat si contraventional in acest sens .