Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca e posibil.
Dorim sa cumparam un apartament prin credit ipotecar, ne-am inteles cu vanzatorul asupra unui pret informativ, urmand ca banca sa trimita evaluatorul cu care colaboreaza pentru a intocmi acel raport de evaluare necesar contractarii creditului de catre noi (eu si sotul) .
Evaluatorul a venit si a evaluat apartamentul, suma fiind cu 10.000 euro mai mica decat am vorbit noi initial cu vanzatorul( fara a incheia nici un act).
Intrebarea mea este: aceasta suma data de evaluator reflecta valoarea reala de pe piata sau este mai mica ?( adica evaluatorul face raportul si trece o suma mai mica decat cea reala , pentru ca asa ii cere banca?)
Imi cer scuze daca nu m-am exprimat foarte clar.
Va multumesc.
Oricum , este evident faptul ca preturile la imobile nu vor creste in 2010. Eu preconizez o scadere de inca 10-20% pana la o stagnare prelungita! Si asta fiindca nu exista motive economice reale de crestere a preturilor imobilelor in Romania!B-)
Vreau sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si pareri!
In cele din urma, am reusit(cu greu) sa vindem apartamentul, nu grozav......dar , in aceasta perioada nu prea poti face mofturi......nu am primit chiar suma de care aveam nevoie, insa e mai bine decat deloc.
Mai avem aprox o luna, dupa care trebuie sa-l eliberam si sa ne mutam in celalalt mai mare ...sper sa reusim sa ne incadram in timp.
Multumesc mult inca o data, probabil voi mai avea nevoie si de alte sfaturi!