avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot să finalizez un dosar de punere sub ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot să finalizez un dosar de punere sub interdicție, în condițiile în care persoana, în vârstă de 80 de ani și cu probleme psihice, refuză să meargă la INML pentru expertiza psihiatrică?

Cum pot sa finalizez dosar de punere sub interdictie, in conditiile in care persoana in varsta de 80 de ani cu probleme psihice refuza sa mearga la INML pentru expertiza psihiatrica, nu este violenta si deci nu se impune interventia politie si salvarii. Presupun ca face parte dintr-o secta religioasa, deoarece face tot ce ii spune "duhovnicul" care o tapeaza de bani periodic si grosolan, nu o intereseaza familia, refuzand sa dea sau sa raspunda la telefon, nu primeste vizite refuzand sa deschida usa, singurul lucru pe care il face in mod regulat este sa mearga la duhovnic , sa cotizeze si sa spere ca va fi facuta sfanta.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu cred ca veți rezolva nimic.
Nu e neapărat vorba de o secta dacă cotizează.
Multumesc, dar doresc sa raman optimista in continuare. Dosarul de interdictie l-am suspendat pe motiv ca doresc sa numesc un curator cunoscut. Mi s-a spus ca un curator din oficiu ma costa 3 mil lei, dar nu am inteles daca este onorariul lunar, la fiecare prezentare sau pret total. Va rog in mod respectos sa imi mai precizati cat timp un dosar de tutela poate fi suspendat ??
Intre timp am programat-o pentru control la INML de 4 ori in mod oficial am si anuntat-o (recomandata), a semnat ca a primit, dar nu s-a prezentat. Doar m-a sunat sa imi spuna ca daca vine cineva la usa ei (comisie expertiza INML ) nu deschide si suna la 112.
Cu respect si astept raspunsul dvs.
A fost evidentiata ca suferind de schizofrenie, de catre dr. ce l-a monitorizat pe fiul ei ( Anamneză: a) Antecedente heredo-colaterale – fără importanță;- mama cu tulburare schizofrenică ”), sotul ei scrie in dosarul de interdictie al fiului - : „este bolnavă psihic, instanța să-i ceară acesteia un aviz medico-legal din partea INML”, ”mama acestuia fiind și ea bolnavă de schizofrenie paranoică”
- Vede la tot pasul ISPITE, dând o interpretare proprie, deformată, anumitor întâmplări, care sunt de fapt evenimente obișnuite. Conform înscrisurilor olografe ale mamei: „Întâmplări rele (drăcești) și ispite în familie”, mama este obsedată în permanență, că orice gest, gând, acțiune, întâmplare, demers este monitorizat de Dumnezeu, astfel că orice întâmplare nefericită, o percepe ca fiind o acțiune din partea diavolului, un atac malefic cf. inscrisurilor olografe ale ei.

EX: • Plec la Dârvari cu C și V la notariat. Acolo N a vorbit urât drăcuindu-mă. N din lipsă de credință și rugăciune este foarte influențabil în apropiere de malefic
• a venit N cu C și V cu mașina și m-au luat ca să mergem la notariat la Dârvari, împreună în mașină puternică, concentrare malefică și lipsă de credință și rugăciune pentru ziua de azi.
• „A vândut mașina unor țigani...parcă a fost hipnotizat (atac malefic)”
• Seara am plecat la țară ca să duc pensia lui N. Acolo am fost ispitită cu carne în post. Acasă am necaz pentru că s-a închis ușa de la balcon și atrebuit să intru pe geam în bucătărie
• Chiar și o femeie m-a oprit pe stradă să-mi spună că a auzit că va fi cutremur. Ispită în totalitate
• 06.06.1999 am avut ispită de la vrăjmașul, căci a venit un băiețel în jur de 11 ani cu un pachet de lenjerie de la o firmă. Luați tanti că este gratuit, mi-a spus. Ce ispită rea!. Nu am luat. Auziți pachet cu lenjerie gratuit!. Cu aceste gretișuri multe ispite am avut.
• Seara am plătit întreținerea și am o ispită, căci administratorul m-a invitat să vin în față peste băiatul care era corect la rând
• Dar el (soțul) m-a invitat să merg cu el în cârciuma de vizavi de stație. Dar era un local de biliard și băutură. Nu am acceptat. A fost o ispită a întunericului.
• D-na Șerb mă scoate din rând să merg la bibliotecă ca să-mi dea cartea “Invazia Sectelor”. Ispita a fost ca să merg atunci, în timpul slujbei.
• În mașină un bărbat în vârstă a prezentat tot drumul meciuri de fotbal. Oamenii din mașină râdeau, dar nu era nimic de râs….omul acela era înșelat de diavoli….s-au era un diavol întrupat ce își bătea joc de oameni îndemnându-I la un râs ca acela
• nu a fost bine că am luat un obiect de la cineva necunoscut care putea să fie diavolul (sau un înger căzut)
• În stația maș.178 o fată demonizată a început să vorbească apoi mi-a spus: “Mamaie ai grijă să nu cazi”
Mi s-a întâmplat o ispită mare. Un tânăr mi-a întins o iconiță a Maicii Domnului (în biserică)
• Vedenie drăcească, căci s-a uitat la televizor despre bombardarea unor blocuri din America și Iran. Televizor vrea, i-a dat diavolul înviere televizată și a trimis-o acasă.
“Sfințirea casei tale a fost un simulacru, pentru că a venit un arcan (popă diavolesc) și nu un preot”(consideră că doar preoţii ei au har).
Această înverșunată împotrivire este de la vrăjmașul cel rău. Care om ar îndrăzni să se împotrivească Domnului, sau să răpească ceva ce este a Lui? Cred că ar fi spulberat. Ce poate a fi o cinste mai mare, decât a binevoi însuși Dumnezeu, să-și construiască o casă a Lui pe terenul unei familii? Pentru o asemenea binefacere, toată familia se va binecuvinta și urmașii în veac,,.

Scrie despre televizor: “mulți oameni vor avea în casă lor un diavol, care se va uita cu ochii în acea casă (ecranul televizorului), iar coada și-o va atârna pe acoperiș (antena) ”;

Deci intregul comporatment fata de familie, inscrisurile olografe (ex. de mai sua), refuzul internarii si refuzul administrarii un tratament adecvat fiului - diagnosticat cu schizofrenie paranoida , sunt motivul ptr. care eu consider ca ar putea schizofrenie sau paranoia.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt a fi expertizata este posibila si o internare. Luati legatura cu cei de la INML sa va explice in ce conditii. Dosarul poate ramane suspedat max 6 luni, apoi din oficiu instanta il va perima.

Onorariul de 300 lei este pt un curator numit de instanta si este pt intreg ciclul procesual al dosarului in fond (nu si in eventualele cai de atac),

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie persoana bolnava psihic mikaelaa mikaelaa Cum se poate rezolva un dosar de punere sub interdictie a unei persoane bolnave psihic care refuza sa se prezinte la INML( fiind sfatuita de vecinul care ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa impiedic instrainarea casei prin donatie in favoarea bisericii mikaelaa mikaelaa mama mea are halucinatii fizice si auditive, pe care le descrie in scris in mod amanuntit , are o obsesie ajunsa la extrem catre biserica, vrea sa doneze casa ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am în cazul în care succesiunea nu poate fi dezbătută ? bună ziua, nu am reușit până acum să fac moștenirea după ... mikaelaa mikaelaa Bună ziua, nu am reușit până acum să fac moștenirea după tatăl meu, care a decedat în urmă cu 7 ani, mai am un frate în viață care din păcate a ... (vezi toată discuția)