avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu tata cand mama se afla in cc1 si este ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu tata cand mama se afla in cc1 si este insarcinata din nou.

Buna ziua,
In decembrie 2014 am nascut si am ales concediul de crestere al copilului cu durata de 2 ani, urmand ca eu sa stau acasa 1 an si 11 luni, iar sotul 1 luna. Acum, sunt insarcinata din nou, urmand sa nasc in august 2016 si doresc ca pentru bebe 2 sa aleg tot concediu cu durata de 2 ani.
1. Rezulta ca eu voi sta acasa in total 3 ani si 10 luni?
2. Ce se intampla cu cele 2 luni concediu ale sotului? Si le ia pe amandoua la sfarsitul perioadei care o stau eu acasa? Avem voie sa intram in concediu in acelasi timp? Teoretic, el ar fi avut concediu luna decembrie 2016, dar acum cu bebe nou cred ca se pierde/decaleaza perioada...
3. Indemnizatia pentru bebe 2 o sa aiba aceeasi valoare? Se calculeaza 85 % din salariu sau 85 % din indemnizatia care o iau pt bebe 1?
4. Am inteles ca perioada cand se suprapune concediu bebe1 cu bebe 2 primesc indemnizatia pentru bebe 1 + 600 lei.

Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
mamica_monica, utilizator
Cel mai recent răspuns: mamica_monica , utilizator 12:00, 14 Ianuarie 2016
Va multumesc din suflet pentru toate raspunsurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate ccc adrycary adrycary Buna ziua,sunt in concediu cc pana la varsta de 2ani,am avut contract determinat care a expirat dupa ce am intrat in prenatal si am fost preluata de casa de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil, restructurare, indemnizatie bebe2 bebe2 Buna ziua, Vin cu cateva intrebari: Ma aflu in concediu pt crestere copil de pana la 2 ani si primesc o indemnizatie de 1200 ron. Daca sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Concediu pt ingrijirea copilului iuliana2016 iuliana2016 Buna ziua, sunt in concediu pentru ingrijirea copilului nr.1 care va expira in 16.06.2016 (copilul facand 2 ani) ultima luna isi va lua tatal concediu,in ... (vezi toată discuția)