avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot evita reintegrarea la fostul loc de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot evita reintegrarea la fostul loc de munca?

Buna seara,

am fost invitata de fostul angajator la discutii privind reintegrarea mea pe fostul post detinut acolo - am castigat in instanta plata salariilor si odata cu acestea si reintegrarea pe post - doar ca, pe perioada procesului eu m-am angajat in alta parte...aici am sanse de a-mi mentine postul, nu ca dincolo, unde firma ii pe duca. In plus, fostul angajator mi-a spus clar la telefon ca sa nu imi fac iluzii ca pot pleca oricum, ca poate ca am castigat in instanta dar ca el va merge pana in panzele albe sa imi creeze probleme....singura mea problema ar fi ca doresc sa imi mentin actualul job si sa nu lucrez la fostul angajator...evident nu ma va lasa sa plec cu 55b, dupa cate mi-a zis la telefon...cineva mi-a sugerat concediu medical, dar nu cred ca ii solutia ca numai aman ceea ce trebuie reolvat acum.

Daca nu ma prezint la fostul post, in afara de concediere disciplinara, imi mai poate face altceva??

Ma puteti ajuta cu vreo solutie ca sa scap de fostul angajator fara sa lucrez pentru el si sa imi mentin noul job??

In plus, imi puteti spune daca salariile restante trebuie sa mi se plateasca anterior sau ulterior reintegrarii pe fostul post?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 19:29, 11 August 2009
Nu cred ca angajatorul este obligat sa aprobe cererea de CO.
Logic, angajatul reintegrat nu a putut fi parte la planificare concediilor pentru anul in curs, deci nu i s-a planificat concediul in aceasta perioada (si nici in alta perioada).
In aceste conditii, nici cerere de CO cu 60 de zile inainte nu se poate face.
In lipsa acestor elemente, nu vad sa existe un mecanism de constrangere a anagajatorului.
CO se planifica si se acorda de comun acord, si in concordanta cu nevoile ambelor parti, inclusiv unitatea.
Sa nu uitam ca preavizul demisiei este, in general, tocmai o masura de protectie a angjatorului, care trebuie sa preia sarcinile de la demisionar, si sa gaseasca un inocuitor.

daca angajatorul nu doreste, renuntarea la preaviz nu este posibila.
CO trebuie aprobat, medicalul suspenda preavizul, la fel orice alt concediu fara plata.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
smeagull, utilizator
Nu are ce sa va faca, va puteti da demisia daca vreti sa scapati de fostul loc de munca. Nu se poate intampla nimic rau in asta.
Buna ziua,

apelez din nou la consultantii avocatnet.ro pentru ca situatia mea, descrisa mai sus, s-a complicat.

Desi am castigat pe fond reintegrarea pe fostul post + primirea salariilor restante de peste 150 mil lei - pentru care am trimis o adresa de primire a banilor in termenul stipulat de Codul Muncii de 15 zile, si desi fostul angajator mi-a comunicat la noul serviciu (este normal ca sa fiu notificata la noul angajator???) o hartie, prin care sustine ca imi va plati drepturile salariale castigate in instanta si ma va reintegra, ma vad pusa in situatia de a fi parte in recursul depus de fostul angajator cu cateva zile in urma!!! Este normal asa ceva?? Mie mi se pare ca din moment ce doreste sa plateasca si sa ma reintegreze, recunoaste ca nu doreste sa mai uzeze de alte parghii juridice...sau ma insel?? De recurs, am aflat de la un angajat care inca lucreaza acolo - mie nu mi s-a comunicat nimic.

Pe de alta parte, pe langa hartia de recunoastere a obligatiei de plata a drepturilor salariale si reintegrarea mea, fostul angajator ma notifica pe mail!!! ca am obligatia sa ma prezint la ei inca din data de 3 august (notificarile au fost primite in 6, respectiv 7 august 2009)....La ultima notificare mai ataseaza si un ordin de plata de 1500 de lei ( care depaseste valoarea onorariului avocatial, cu 200 de lei) si in plus, ma someaza sa ma prezint la serviciu ( mentionand aceeasi data de 3 august) ca daca nu va fi considerat abuz fata de societate...in plus, zic ca nu au cum sa aplateasca suma din sentinta ca sunt criza financiara!!! si ca alte plati vor fi facute daca ma voi prezenta la serviciu.

Acum chiar nu stiu ce sa fac - eu atat doresc sa imi primesc banii (cele 15 zile pentru plata au trecut de mult) si sa lucrez in continuare la noul angajator, insa din cate vad ei fac o plata ca sa nu aiba judecatorul de la Curtea de Apel ce obiecta si in acelasi timp ma forteaza sa ma prezint la ei...Eu pana acum nu le-am raspuns nimic in scris sau verbal. ar trebui??

Cum sa procedez? Avocatul meu nu raspunde la telefon.

va multumesc din suflet.
Ar trebui sa depuneti la ei o cerere de incetare a contractului de munca reluat dupa data reintegrarii dispuse prin instanta.

Nu va pot obliga sa munciti fortat!
Ce mult va reintegreaza, adica reiau contractul de munca si va concediaza disciplinar pentru absente.
Data de la care sustin ei ca ma reintegreaza este 03.08.2009, insa mie nu mi s-a comunicat nimic oficial - ma refer pe cale postala, prin recomandata sau la avocat...tot ce s-a trimis s-a facut prin mail la noul angajator..si ma mira acest lucru pentru ca, din cate stiu, corespondenta de felul acesta nu este recunoscuta ca modalitate oficiala de comunicare. Si deci, nu stiu daca pot sa imi dau demisia personal sau prin posta, daca nu am fost notificata oficial ca ma reintegreaza??

In plus, nu stiu daca trebuie sa fac vreun pas din moment ce ei au depus recurs!! Nu stiu sa astept pana la solutionarea recursului, sa fac ceva acum??

Ma deranjeaza si aspectul cu banii ca ce au platit ei reprezinta 1% din suma datorata si tind sa cred ca numai tergiverseaza....chiar nu stiu ce sa fac..

Alte discuții în legătură

Termenul de preaviz in caz de demisie si folosirea zilelor de co Nicocam Nicocam Buna ziua, in cazul in care in contract se specifica 15 zile calendaristice de preaviz in cazul demisiei, se pot folosi zilele de CO proportional cu zilele ... (vezi toată discuția)
Concediu medical urmat de preaviz aprilie1 aprilie1 Sunt in concediu medical pana pe data de 4 ianuarie.Problema cea mare este ca cei de la firma nu m-au crezut si mi-au retras si prima de Craciun si postul de ... (vezi toată discuția)
Demisie, perioada de preaviz echivalata cu concediul de odihna Cygnet_mab Cygnet_mab Buna ziua, Am cerut desfacerea contractului de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 15 zile. Am mentionat ca doresc ca perioada preavizului sa ... (vezi toată discuția)