am fost invitata de fostul angajator la discutii privind reintegrarea mea pe fostul post detinut acolo - am castigat in instanta plata salariilor si odata cu acestea si reintegrarea pe post - doar ca, pe perioada procesului eu m-am angajat in alta parte...aici am sanse de a-mi mentine postul, nu ca dincolo, unde firma ii pe duca. In plus, fostul angajator mi-a spus clar la telefon ca sa nu imi fac iluzii ca pot pleca oricum, ca poate ca am castigat in instanta dar ca el va merge pana in panzele albe sa imi creeze probleme....singura mea problema ar fi ca doresc sa imi mentin actualul job si sa nu lucrez la fostul angajator...evident nu ma va lasa sa plec cu 55b, dupa cate mi-a zis la telefon...cineva mi-a sugerat concediu medical, dar nu cred ca ii solutia ca numai aman ceea ce trebuie reolvat acum.
Daca nu ma prezint la fostul post, in afara de concediere disciplinara, imi mai poate face altceva??
Ma puteti ajuta cu vreo solutie ca sa scap de fostul angajator fara sa lucrez pentru el si sa imi mentin noul job??
In plus, imi puteti spune daca salariile restante trebuie sa mi se plateasca anterior sau ulterior reintegrarii pe fostul post?
Buna seara.Inacalcita treaba .Precizati aspecte contradictorii ,pe de o parte ca "in fond a-ti castigat reintegrarea pe fostul post +salarii restante ",si ca "de recurs am aflat de la un angajat care inca mai lucreaza acolo".Conform prevederi in vigoare hotarea se executa nu se discuta ,astfel ca obligatia dispusa de instanta,mai devreme sau mai tarziu,daca ramane definitiva si executorie ,daca angajatorul nu apeleaza la alte "inginerii"ca sa invoce starea de insolvabilitate,v-a fi obligat sa va achite suma dispusa de instanta.In calitate de angajat,conform obligatii reciproc asumate in CIM va revine obligatia sa informati angajatorul privitor la interesul dvs de incetare CIM. Din comportamentul angajatorului rezulta clar interesul acestuia sa va induca eventual in eroare ca va plateste o cota parte din suma impusa de instanta,intre timp ,daca se afla in termen legal-si ar trebui sa fiti atenta la acest aspect,are dreptul sa formuleze recurs .Aspectele privitoare la reintegare comunicata prin mail ,nu constituie obligatie in sarcina dvs.fata de stadiul solutionarii,respectiv eventualitatea introducerii derecurs,sunteti obligata sa respectati prevederile legale si sa asteptati solutia instantei de recurs.Avand in vedere posibilitatea atacarii cu recurs a hotararii de fond de catre angajator ,nu se mai justifica alte discutii. Verificati ,inclusiv pe net situatia dosarului in principal pentru a lamuri situatia eventualului recurs.Ulterior ,functie de aceasta posibila cale de atac,puteti demara alte etape procesuale.Parcurgeti cu atentie toate informatiile si eventual daca constatati neclaritati ,pentru solutionare in favoarea dvs ,apelati la persoana competenta profesional.Succes
Stiu ca s-ar putea sa para contradictorii afirmatiile mele, dar de recurs am aflat de la un angajat de acolo, cu care inca mai tin legatura..mie , personal nu mi s-a comunicat nimic si de aceea sunt nedumerita. Pe net nu apare nimic legat de recurs.
Buna dimineata.Urmariti cu atentie situatia dosarului,eventual interesati-va direct la arhiva ,in special urmariti termenul legal de recurs.Daca termenul a decazut,inseamna ca informatia colegului nu are suport real.In eventualitatea in care partea adversa nu intelege sa atace cu recurs hotararea de fond,depuneti cerere de investire cu titlu executoriu a hotararii si adresati-va unui executor judecatoresc.Succes
hotararile tribunalului in litigiile d emunca sunt exeuctorii. angajatorul nu avea ce sa faca decat sa accepte situatia.
el are obligatia de a vira banii (toata suma) in termen de 15 zile de la pronuntare.
in mod normal ar fi trebuit sa inaintati o hartie catre angajator in care sa solicitati o intalnire ptr stabilirea tuturor detaliilor privind reintegrarea dvs, precum si a datei efective de reintegrare. aceasta trebuia sa o faceti chiar daca nu aveati de gand sa va mai intoarceti.
daca angajatorul nu vrea sa mai plateasca drepturile salariale hotarate de tribunal, exista executorul judecatoresc.
si ptr ca angajatorul nu si-a indeplinit toate obligatiile stabilite de tribunal ar trebui sa faceti o hartie catre el, pe care s-o inregistrati (sa aveti copie cu nr de inregistrare) prin care sa solicitati intrevederea si sa-i aduceti aminte ca au trecut cele 15 zile pana la care trebuiau virati banii. avand in vedere ca nu a facut acest virament, considerati ca nu a respectat hotararea judecatoreasca si veti actiona in consecinta.
avand in vedere ca tribunalul a dispus reintegrarea dvs, aveti dreptul la concediu de odihna. veti depune cererea de efectuare a concediului de odihna odata cu demisia. daca va refuza sa semneze concediul trebuie sa-i amintiti ca il va plati odata cu toate drepturile la zi in momentul plecarii. fortati un pic nota. nu va lasati intimidata.
recursul facut de angajator este doar o varianta a zicalei "boala lunga, moarte sigura"