Buna ziua, am sa va prezint pe scurt situatia mea. In luna aprilie a acestui an am intrat in concediul de studii pe o perioada de 30 de zile, acordat pentru finalizarea studiilor universitare.( Tin sa mentionez ca mi desfasor activitatea la o unitate de stat) Cu privire la acest fapt am o serie de nelamuriri cum ar fi : contractul meu de munca a fost suspendat in perioada 1-04, 14-04-09 in baza articolului 54 din codul muncii, si a articolului 55 aliniatul 2 din contractul colectiv de munca, eu sunt constienta ca se suspenda contractul pe perioada de concediul de studii, dar nu stiu daca articolul 55 din CM era cel mai potrivit , cu atat mai mult articolul 55 aliniatul 2 din CCM eu nu l-am gasit. Pe langa acest lucru , mi s-a spus ca , concediul meu de odihna se recalculeaza , datorita suspendarii, si ca nu mai beneficiez de 21 de zile de CO anual asa cum beneficiam. Consultand totusi codul muncii am gasit art 153, care spune ca perioada de concediu de studii nu poate fii dedusa din concediul de odihna, vreau sa stiu daca e normal sa mi se recalculeze zilele de concediu de odihna si daca articolele cu care mi s-a incheiat cartea de munca sunt valabile. Deasemenea, consultand legea am aflat ca pe perioada concediului de studii ma bucur de toate drepturile unui angajat, mai putin salariul, as vrea sa stiu cum as putea afla daca unitatea a platit toate asigurarile pe perioada in care eu am fost in concediu de studii, sj daca acesta este recunoscut ca vechime .( amintesc ca am o vechime de 2 ani la aceasta unitate ) Va multumesc si astept raspuns.
:offtopic:
1. nu cred ca trebuie sa facem atacuri la institutiile publice, chiar daca ne nemultumeste sau nu activitatea acestora.
2. sunt curios cum se plateste acele contributii daca nu se plateste si salariu ... intrucat o parte din ele se raporteaza la salariul realizat :)
Ma scuzati, am vrut sa spun ca poate plateste doamna care i-a promis ca ii merge vechimea! :))
Ati observat ce multumita a fost de lamurire.........:))
Durata concediului pentru formare profesională este asimilată unei perioade de muncă efectivă în ceea ce priveşte drepturile cuvenite salariatului, altele decât salariul .... adica este considerata vechime in munca:)
Stiu si eu asta........daca primeste o indemnizatie ... in cazul in care angajatorul are initiativa de a trimite la studii, cursuri, etc.de formare profesionala.