avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata concediului de sarcina si lauzia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata concediului de sarcina si lauzia

Buna ziua,

Am inteles ca senatorii au venit cu o propunere legislativa potrivit careia asiguratele au dreptul sa stea 168 zile de sarcina si lauzie, in loc de 126 de zile. Imi poate confirma cineva ca s-a aprobat aceasta propunere?

O zi frumoasa!
Monici
Cel mai recent răspuns: Kgestenye , utilizator 08:25, 31 Mai 2010
Senatorii au adoptat miercuri o propunere legislativă conform căreia concediul de sarcină şi lăuzie va fi majorat de la 126 de zile calendaristice la 168 de zile calendaristice.

Potrivit propunerii legislative, asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie, pe o perioadă de 168 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.

Concediul pentru sarcină se va acorda pe o perioadă de 63 de zile calendaristice înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 105 de zile calendaristice după naştere.

Guvernul nu a susţinut adoptarea acestei propuneri deoarece propunerea iniţială se referea la modificarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, lege abrogată prin OUG 158/2005.
Cum a ramas cu aceasta propunere legislativa? S-au aprobat cele 168 zile calendaristice pentru sarcina si lauzie?
In acest moment nu este schimbat nr de zile de concediu de maternitate ,se pare ca o sa apara .....:stunned:
Buna dimineata! Am o intrebare legatura, cu concediu de maternitate: eu momentan sunt la concediu la cresterea copilului de la 2 pana la 3 ani (pana la 8 iulie 2010) si am indeplinit sarcina sapt. 25. Trebuie sa nasc la 11 septembrie 2010. Problema mea este, ca trebuie sa merg inapoi la serviciu cu inceputul data de 8 iulie (asta va fii vineri)? (daca stiu bine???) Si pot sa incep concediu de maternitate (dupa cum spune medicul ginecolog) 10 iulie 2010 (dupa cand am indeplinit sapt.32 (???)).
Interbarea mea este, ca seful putea sa concedieze, sau trimite pe someri in aceasta 2 zile? :O :sorry: Ce po sa fac, ca sa nu concedieze? Medicul de ginecolog (din cauza ca sunt in situatia risc de sarcina), spune ca nu enerveza aceasta problema, pt ca el da concediu de boala, daca este necesar.... Seful are voie sa trimita pe someri in timpul concediu de maternitate, sau terbuie sa pastreaza (carte de munca inca 2 ani?) si sa plateasca salariu de maternitate? :(
Spuneti-va te-rog pt ce am voie, daca se poate? Si daca am sau nu am care lege hotaraste?

Iti multumesc inainte pt raspunsul Dvs!!!

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere, la concediu de maternitate???? Kgestenye Kgestenye Buna dimineata! Am o intrebare legatura, cu concediu de maternitate: eu momentan sunt la concediu la cresterea copilului de la 2 pana la 3 ani (pana la 8 iulie ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal dicimihaela dicimihaela AS DORI SA STIU EXACT CAT DUREAZA SI CUM SE CALCULEAZA CONCEDIUL PRENATAL/POST NATAL. S-A SCHIMBAT LEGEA??? (vezi toată discuția)
Concediu maternitate din somaj sanda1956 sanda1956 sunt somera si gravida in luna a 7-a. pot intra in concediul prenatal/ Somajul se termina pe 12 octombrie, iar eu ar trebui sa nasc la sarsitul lunii. Pot ... (vezi toată discuția)