avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recunoasterea studiilor un lucru greu de obtinut in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recunoasterea studiilor un lucru greu de obtinut in Romania tara tuturor "posibilitatior"

Ar trebui cred sa adaug acest subiect la lista de anomalii, pentru ca eu una asa ceva nu am cum sa concep , (tin sa fac stiut faptul ca nu sunt de specialitate avocat sau jurist , si probabil de aceeea imi este mai greu sa inteleg).
Am terminat in vara acestui an o facultate in urma careia am obtinut o adeverinta ( lucru bine stiut de toata lumea de ani buni),prin care pot arata studiile si specializarea dobandita in urma a 5 ani de studiu. Diploma urmeaza sa imi fie eliberata la un an diferenta. Cu aceasta adeverinta m-am prezentat la societatea (de stat) unde lucrez de 2 ani de zile, ca sa imi treaca studiile in catrea de munca. SOC MARE am avut cand doamna de la serviciul personal mi-a refuzat cererea pe motiv ca ea nu are cum sa opereze o adeverinta si ca trebue sa ii aduc diploma in original , ca adeverinta nu are nici o valabilitate. Stiind ca sunt obligati atat angajatul cat si angajatorul ca in termen de 15 de la producerea unei modificari sa anunte / opereze modificarea respectiva in cartea de munca, pun intrebarea acest termen de 15 zie stabilit in baza decretului 92 din 16 apr 1976, se aplica numai anumitor categorii de persoane , pe cand altii il pot ignora cu desavarsire? Scuzati ironia dar se pare ca recunoasterea studiilor reprezinta un lucru greu de obtinut in Romania tara tuturor "posibilitatilor". Va rog mult sa ma lamuriti cu privire la acest aspect . Astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: alexandra_ism , utilizator 20:13, 29 Iulie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
SOC MARE ca doar traim in ROMANIA , am fost la ITM chiar azi si acelas raspuns mi-au dat, sincer va spun nu am specializare pe domeniul legislativ dar nici atat de redusa mintal nu sunt incat sa pot crede o astfel de aberatie , pai dupa spusele doamnelor de la ITM si de la mine de la munca toti absolventii de studiu superior ar trebui sa astepte un an pana sa se angajeze. Sincer ajutati-ma cu aceasta problema pentru ca inca sunt sub stare de soc , sa pot crede ca asa ceva se poate intampla.
am terminat la universitate de stat , sectia zi buget cu medie destul de buna de peste 9
Va loviti din nou de o "romaneasca " in ce sens, sa explic sa nu apara dupa aia discutiiB-)
Angajatorii romani cu ITM-ul in frunte vor ei sa interpreteze legea stricto sensu asa ca respecta cu indarjire prevederile art Art. 12. - (1) Pregatirea scolara si cea profesionala se dovedeste si se inscrie in carnetul de munca cu actele originale de studii si calificare.
(2) Se considera acte de calificare, dupa caz: diploma sau certificatul de absolvire a scolilor profesionale si a uceniciei la locul de munca, potrivit dispozitiilor legale; adeverinta eliberata pe baza procesului-verbal al comisiei tehnice de incadrare si promovare a muncitorilor pentru cei calificati prin practica la locul de munca, precum si pentru pregatirea tehnico-productiva prevazuta in planurile de invatamint ale liceelor de cultura generala si scolilor generale de 10 ani; certificatul de calificare pentru absolventii cursurilor de calificare; diploma sau certificatul de absolvire a liceelor de specialitate; diploma de absolvire a scolilor de specializare postliceala si a scolilor de maistri; diploma sau certificatul eliberat de institutele de invatamint superior. al 92/1979.......si aici scrie diploma ......
.........aici ai un topic identic ......www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
Analore, utilizator
problema e ca eu sunt "nebunul care se lupta cu morile de vant ' , imi pare rau ca in tara mea ma confrunt cu astfel de "dobitocii" in timp ce pe importante functii de conducere stau persoane care nu au o pregatire in domeniu , ba mai mult pregatirea lor este insuficienta pentru functia detinuta (ex : director tehnic(in dom constructiilor) : pregatire colegiu tehnic agricol). dar probabil ca e adevarat ca legea in Romania se aplica dupa ureche , si doar la o anumita categorie de persoane . Ca doar stiti proverbul : "unde-i lege......... ma fac ca nu o vad " sa ma corectati daca nu am dreptate.

Alte discuții în legătură

Ce prevede legislatia in vigoare referitor la adeverintele de absolvire a unei facultati benu elena benu elena Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a ... (vezi toată discuția)
Completare carnete de munca grg_zzz grg_zzz Buna ziua! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de completare a carnetelor de munca, in sensul daca angajatorul este obligat sa completeze in ... (vezi toată discuția)
Inscriere facultate in cartea de munca iust79 iust79 Buna ziua! am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate ... (vezi toată discuția)