Buna ziua,
Dupa 2 ani de proces, divort cu minori, dupa ce prima instanta decide fara a-mi accepta probele si cu exemple contradictorii deciziei in motivare, la a doua instanta mi se accepta probele si se schimba decizia in parte, in sensul ca se stabileste domiciliul copilului nostru minor, in varsta de 7 ani, la domiciliul meu, dosar 18403/212/2013, din 19.11.2015 si comunicat la domiciliu, dupa toate incercarile mele legale de a sesiza institutiile abilitate de faptele mamei copilului nostru de influentare negativa impotriva mea si a familiei mele dar si impotriva fratelui acestuia aflat in plasament la mama mea, dosar 2457/118/2015, nu s-a luat nici o masura pentru a opri actiunile fostei sotii si mai mult sunt instiintat ca daca fiul meu nu vrea sa vina la mine, de catre executorlul la care am apelat, nu pot sa il iau cu forta, ori copilului meu deja i s-au intiparit in minte minciunile spuse de fosta sotie, cum procedez pentru a opri aceste actiuni ale mamei copilului, pasibila de inchisoare din documentatia gasita de mine, dar fara a avea acest scop, intrebare pusa deoarece toate demersurile mele par a fi in van si degradarea psihica a copilului meu este in crestere?
Multumesc.
Executorul este obligat sa execute o hotarare judecatoreasca daca este solicitat in acest sens.
E posibil sa isi dea seama ca exista multe probleme si ca nu ii va reusi executarea silita dar aceasta este o alta problema.
Incercati executarea silita dar cumva ca sa nu traumatizati copilul si sa rezolvati problemele daca se poate.
Consilierea psihologica poate ajuta daca nu se poate altfel.
Este recomandabil sa se faca consiliere psihologica daca nu exista alta cale si pierdeti vremea inutil daca nu faceti nimic.
Revin aici, in a aceasta discutie, au legatura.... Deja s-au inceput demersurile in rostirea adevărului de catre DGASPC Constanta...stiind ca înregistrez tot....a fost sesizata politia in legatura cu refuzul mamei copilului de a respecta decizia instantei....sunt fortati sa spună adevărul desi mentin minciuni din sedintele de consiliere de dinainte de divort... A fost sesizata instanta si am fost chemat ca parat, asta nu o inteleg deloc si voi cere explicatii instantei din nou pentru calitatea mea, pot fi petent dar nu parat, cu cererea DGASPC Constanta de obligare a minorului la consiliere psihologica. Întrebarea mea este, pentru ca exista destule dovezi si foarte clare ale rautatii mamei copilului împotriva interesului acestuia daca pot in vreun fel solicita instantei schimbarea fondului ori adăugarea unei decizii, prin autosesizare, la cea de obligare a minorului la consiliere, de acordare custodie exclusiva mie.
Mai am putin si sunt gata si cu cererea la CEDO daca sunt binevoitori in sfaturi.
Referitor la închisoare...si despre judecata de mai târziu a copilului...cum te-ai simti tu, oricine, parinte de copil care printr-o situatie nedreapta, dar legală intr-un fel, itinl este luat copilul, crud la minte, de langa tine, când stii ca ai fost cu el zi de zi, când ii vezi in fiecare zi chipul fericit cum striga la tine, când te chinui si arati tot raul ce i se face, când persoana ce ii face rau acutizează acest fapt, când copilul tau iti spune dupa toate povestite de mai mai sus ca nu l-ai iubit niciodată, ca nu esti tatal/mama lui, ca ai mintit mereu, desi tot ce ai promis ai înfăptuit, cand ajunge sa iti spună sa il lasi in pace si ca te bate...cand el de fapt un fiecare frantura de captura ce il incolteste,cand este cu tine, iti spune cat de fericit e cu tine.....si cand se întoarce in "captura" celui ce il alienează devine mai potrivnic propriilor sentimente de dragoste manifestate si confesate tie.....?? Cum te-ai simti!!? Cum..cand tu esti legat de maini, picioare...gura si vezi cum copilul tau in loc sa evolueze se degradează....!!!!!Sau poate cei care vorbesc de judecata lui de mai târziu aplica legea in spiritul ei, asa cum a cerut avocata mamei copilului meu la refuzul depunerii dovezilor tehnice, dovezi care au hotărât pana la urma definitiv in favoarea copilului meu...poate prea târziu totusi?!
va inteleg nedumerirea insa ati fost chemat in calitate de parat pentru ca in ceea ce priveste copilul aveti acelasi statut legal ca si mama, sunteti parintele lui. Asa cum si daca ar vrea DGASPC-ul sa o decada pe mama, doar pe mama din drepturi si ar da in judecata, dumneavoastra tot ca parat ati apare in cererea de chemare in judecata.
Se va incepe consilierea psihologica si minorul va veni la dumneavoastra. Mai aveti putin. Eu zic sa va concentrati pe asa ceva.
Va inteleg revolta insa este important ca mai aveti putin si o sa va tineti copilul in brate.
Tin sa contrazic iar logica si spiritul codurilor romanesti aici.....mi s-a schimbat statutul din parat in petent dupa ce am putut tipa un pic in sedinta trecuta....si ieri...20/05/2016 am mai tipat un pic atunci cand mi se punea mie in carca plata sedintelor de consiliere ce vor urma.....sa vedem...cand am spus ca de trei ani imi este priva dreptul la viata privata si de familie s-a facut liniste si s-a primit un memoriuce nu as fi putut sa il mai depun deoarecce eram fugariti intr-un ritm alert pentru a se pronunta o decizie....cand am spus ca trebuie sa intreplata in sarcina statului sau a paratei s-a consemnat...sa vedem pe 23 pronuntarea si urmeaza si plangerea CEDO.
Multumesc totusi de sugestii.