Buna ziua,
Dupa 2 ani de proces, divort cu minori, dupa ce prima instanta decide fara a-mi accepta probele si cu exemple contradictorii deciziei in motivare, la a doua instanta mi se accepta probele si se schimba decizia in parte, in sensul ca se stabileste domiciliul copilului nostru minor, in varsta de 7 ani, la domiciliul meu, dosar 18403/212/2013, din 19.11.2015 si comunicat la domiciliu, dupa toate incercarile mele legale de a sesiza institutiile abilitate de faptele mamei copilului nostru de influentare negativa impotriva mea si a familiei mele dar si impotriva fratelui acestuia aflat in plasament la mama mea, dosar 2457/118/2015, nu s-a luat nici o masura pentru a opri actiunile fostei sotii si mai mult sunt instiintat ca daca fiul meu nu vrea sa vina la mine, de catre executorlul la care am apelat, nu pot sa il iau cu forta, ori copilului meu deja i s-au intiparit in minte minciunile spuse de fosta sotie, cum procedez pentru a opri aceste actiuni ale mamei copilului, pasibila de inchisoare din documentatia gasita de mine, dar fara a avea acest scop, intrebare pusa deoarece toate demersurile mele par a fi in van si degradarea psihica a copilului meu este in crestere?
Multumesc.
Imi cer scuze de eroarea indusa cand am spus ca am devenit petent.....a sosit comunicarea hotararii si....sunt creditor.....si desi am reusit sa depun memoriul...ori nu l-a citit judecatoarea, impreuna cu intregul dosar, ori este prostie, ori rea vointa; din rapoartele de la dosar ale DGASPC reiese si se specifica faptul ca mama copilului refuza sa respecte hotararea, ori judecatoarea spune ca minorul refuza si deoarece eu sunt cel care cer acest program de consiiere trebuie sa il platesc.....pentru ca din raportul DGASPC reiese ca s-a incercat remedierea relatiei tata-fiu insa minorul si-a pastrat atitudinea de refuz categoric....si data fiind absenta vreunei culpe a debitorului(mama ce refuza respectarea deciziei definitive) si pentru ca beneficiar al acestui program de consiliere sunt eu....instanta apreciaza ca eu sunt cel ce datorez sumele necesare ....e puscarie curata asta!! E fara cale de atac!! Merg la CSM sau unde!? Am si inregistrat de la DGASPC raspuns la intrebarea daca mama este cea care refuza respectarea deciziei ori minorul si mi s-a raspuns ca mama....ori este si scris asta si este trimis si catre politie, instanta, autoritate tutelara ca ea, mama, refuza respectarea cererii....In timpul asta copilul meu se tiganeste si golaneste mai tare......
Pe langa asta instanta ar fi trebuit sa se sesizeze din start de eroarea cererii de obligare a minorului si sa o respinga ori sa propuna DGASPC, care au formulat cererea, sa o schimbe in obligarea mamei minorului la a-l aduce la consiliere.....
Nu este foarte clar sau poate nu inteleg eu. In ce etapa procesuala sunteti? Nu mai aveti cale de atac? In alta ordine de idei, cine urmeaza sa mearga la consiliere? Copilul? Copilul si dvs? Nu de alta dar trebuie sa vedeti finalitatea masurii: aceea e ca minorul sa participe la consiliere pentru a se incerca sa se faca ceva legat de comportamentul alienator al parintelui rezident. Iar daca asta poate ajuta minorul sa nu mai fie supus alienarii pe care spuneti ca a constatat-o deja DGASPC, poate ar trebui sa platiti sedintele de consiliere.
Exista hotărâre definitiva( a fost schimbata de tribunal ) de stabilire a domiciliului minorului la mine din luna a 11- a a anului trecut; exista cerere de Ordonanta Presedentiala respinsa si d tribunal de stabilire a domiciliului la mine unde eu învederez instanta de fenomenul de alienare parentala....in fine....dupa executor si consiliere la DGASPC acestia din urma constata si instiinteaza instanta prin cerere de obligare a minorului la consiliere, prin sesizare politie si autoritate tutelara de refuz al mamei de a respecta sentinta definitiva....iar gresit...aici instanta ar fi trebuit sa se sesizeze de eroarea cererii pentru ca mama trebuie obligata sa aducă pe minor la consiliere....si asta e de trei ani de zile...ani in cate de la fericirea noastră mare( eu si fiul meu) acum...dupa altele imi spune ca daca ma mai duc pe la ei ma bate....[editat] Apropo!! Are doar şapte anisori si jumătate fiul meu care ma "bate"....
Deci in acest dosar de obligare scrie clar ca mama refuza sa respecte hotărârea definitiva a instantei
daca minorul este cel obligat sa mearga la consiliere, va sfatuiesc sa platiti dvs consilierea. Daca mama refuza sa duca minorul la consiliere, oricum nu veti plati nimic. Poate totusi nu am inteles eu ceva bine aic
[Editare generalizare offtopic. Nu mai faceti astfel de remarci pentru ca inflamati discutia si o deviati de la subiect.]