avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minor, alienare parentala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minor, alienare parentala

Buna ziua,
Dupa 2 ani de proces, divort cu minori, dupa ce prima instanta decide fara a-mi accepta probele si cu exemple contradictorii deciziei in motivare, la a doua instanta mi se accepta probele si se schimba decizia in parte, in sensul ca se stabileste domiciliul copilului nostru minor, in varsta de 7 ani, la domiciliul meu, dosar 18403/212/2013, din 19.11.2015 si comunicat la domiciliu, dupa toate incercarile mele legale de a sesiza institutiile abilitate de faptele mamei copilului nostru de influentare negativa impotriva mea si a familiei mele dar si impotriva fratelui acestuia aflat in plasament la mama mea, dosar 2457/118/2015, nu s-a luat nici o masura pentru a opri actiunile fostei sotii si mai mult sunt instiintat ca daca fiul meu nu vrea sa vina la mine, de catre executorlul la care am apelat, nu pot sa il iau cu forta, ori copilului meu deja i s-au intiparit in minte minciunile spuse de fosta sotie, cum procedez pentru a opri aceste actiuni ale mamei copilului, pasibila de inchisoare din documentatia gasita de mine, dar fara a avea acest scop, intrebare pusa deoarece toate demersurile mele par a fi in van si degradarea psihica a copilului meu este in crestere?
Multumesc.
Deci, fiind fara cale de atac, nu exista nici un mod de a ataca aceasta decizie, nici recurs in casatie? Multumesc. Multumesc si pentru curatenie moderatorilor.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2016
claudiuferlai, utilizator
Poate ar ajuta sa mergeti la consiliere si dv. Bataia asta a copilului poate fi o forma permisa de mama de a-si manifesta dorinta de batalie, batalia dv. pentru el.
Copiii nu bat strainii, bat in copilaria medie si mica doar persoanele de care au un bun atasament format.
Cu alte cuvinte, nevoia lui de bataie poate veni dintr-o nevoie ca cineva sa se bata pentru el sau ca forma de agresiune pentru ca nu-si poate exprima sentimentele reale, internalizate.
Nu stiu daca in cazul dv., la 7,5 ani, e semn rau sau bun. E cam mare, dar trebuie evaluat emotional nivelul copilului.
Dar l-as lua ca musai un semn de: trebuie sa fac ceva acum ca il pierd. Chit ca faceati credit sa platiti consilierea.
Daca nu, felicitati-va ca nu ati achitat o consiliere si ati mai pierdut poate un an din viata fiului. Iar dupa un timp, alienarea e greu reversibila.
Cererea se solutioneaza fara cale de atac, regret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligare minor la consiliere psihologica Pimoga Pimoga Buna ziua, Acum 2 ani de zile as-a incheiat divortul. In urma divortului, domiciliul copilului a fost stabilit la mama. Intre timp, copilul a implinit 14 ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca nerespectata nlilianne11 nlilianne11 Ce se întâmplă în situația în care părintele rezident refuză să respecte o hotărâre judecătorească definitivă privind aducerea minorului la ... (vezi toată discuția)
Nerespectare dispozitii hotarare judecatoreasca program consiliere psihologica lonita lonita Buna ziua. Conf. Art. 912 alin 2 Cod Proc. Civ., s-a dispus de catre instanta de judecata un program de consiliere psihologica a minorului pentru o perioada ... (vezi toată discuția)