avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete masa acordate la SRL cu capital social dat de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete masa acordate la SRL cu capital social dat de consiliul local

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Se pot acorda tichete de masa salariatilor dintr-o societate cu raspundere limitata infiintata de consiliul local? SRL-ul se finanteaza din veniturile proprii. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: andy.m.i. , utilizator 10:03, 22 Ianuarie 2016
Da, se poate acorda asa ceva.

Salariaţii din cadrul societăţilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, denumite în continuare angajator, pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă, suportată integral pe costuri de angajator. (art.1 alin.1 din Legea nrr.142/1988)
Multumesc frumos pentru raspuns!
Conform legii tichetelor de masa stiu ca au dreptul, nu stiu daca este vreo specificatie in alta lege (legea bugetului de stat sau vreo alta lege) in care se specifica ca nu au voie sa primeasca fiind societate infiintata de primarie, stiut fiind faptul ca institutiile publice nu au dreptul la tichete de masa...Multumesc anticipat!
Legea nr.142/1998 este cadrul legal de acordare a tichetelor de masa.

Art.10 din OUG 57/2015, prevede la alin.3 ca, in anul 2016, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1), cu excepţia instituţiilor finanţate integral din venituri proprii şi unităţilor prevăzute la art. 100 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările ulterioare, nu acordă tichete de masă personalului din cadrul acestora.
Buna ziua! Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie procedat ca si salariatii institutiei noastre sa beneficieze de aceste tichete de masa ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Toti salariatii din cadrul institutiei publice in care lucrez vor sa beneficieze de bonuri de masa. Institutia publica are angajati doar ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa mancipri mancipri exista bugetari care primesc bonuri de masa si bugetari care nu primesc aceste bonuri. de ce ? nu toti sunt platiti de la buget ? care este legea care ... (vezi toată discuția)