Buna ziua,
Am fost angajata cu data de 08.10.2015 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar pe data de 04.01.2016, angajatorul a venit la inchiderea programului si m-a anuntat ca sunt concediata pe motiv ca perioada de proba s-a terminat si nu isi mai permite sa ma plateasca deoarece vanzarile au fost foarte slabe. Mentionez ca nu am primit nici pana acum un act de instiintare a incetarii CIM. Avea voie legal sa dispuna incetarea raporturilor de munca fara un preaviz?Cum trebuie sa procedez mai departe?
Va multumesc
@simona435
Daca nu ati primit notificarea inseamna ca nu ati fost notificata, conf art 31 alin 3 CM. Notificarea, conform DEX, reprezinta actiunea de a notifica si rezultatul ei. Simpla emitere a documentului nu produce efecte juridice atat timp cat nu a ajuns la destinatar.
Puteti sesiza ITM-ul in vederea efectuarii unui control la societate, intrucat societatea nu a respectat prev legii.
Puteti actiona firma in instanta, fiind un conflict de munca. De asemenea puteti apela si la un mediator specializat in dr. muncii.
Daca data incetarii CIM e 31.12.2015, iar dvs ati lucrat si in 04.01.2016 puteti sesiza ITM-ul si in ce priveste "munca la negru".
Nou angajat
virgil6
am un angajat care a venit 1 zi si azi mi a spus ca are o problema medicala si merge la medic,eu nu pot sa l concediez in perioada asta? (vezi toată discuția)