avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Informare locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Informare locatari

Buna seara.
Am auzit ca a intrat in vigoare amendament la legea 230/2007 precum ca asociatia de proprietari este obligata sa anunte toti locatarii de mai multe probleme care se face la asociatie. ex. cheltuieli pe numar de persoane sau apa etc. =D>:frantic:#-o:P
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:21, 22 Ianuarie 2016
LEGE Nr. 230 din 6 iulie 2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 490 din 23 iulie 2007
:
ART. 36
Administratorul, persoană fizică sau juridică, are, în principal, următoarele atribuţii:
a) prestarea serviciilor în mod profesional;
b) gestionarea bunurilor materiale şi a fondurilor băneşti;
c) efectuarea formalităţilor necesare în angajarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru exploatarea şi întreţinerea clădirii, derularea şi urmărirea realizării acestor contracte;
d) asigurarea cunoaşterii şi respectării regulilor cu privire la proprietatea comună;
e) gestionarea modului de îndeplinire a obligaţiilor cetăţeneşti ce revin proprietarilor în raport cu autorităţile publice. Obligaţiile cetăţeneşti sunt cele stabilite, potrivit legii, de adunarea generală a proprietarilor;
f) îndeplinirea oricăror alte obligaţii expres prevăzute de lege.
g) informarea trimestrială, înscris sau prin posta electronică, a proprietarilor, membrii asociatiei de proprietari, cu privire la situatia financiară cuprinzând toate elementele de cheltuieli, venituri, încasări si plăti aferente asociatiei de proprietari, sub semnătura proprie si contrasemnată de presedintele si de cenzorul asociatiei de proprietari.”

Asadar amendamentul despre care vorbiti este chiar punctul g), subliniat.

Insa dvs. ca si membri ai as. prop. puteti avea acces la toate documentele privind activitatea as. prop.
Va rog sa lecturati L 230 in totalitate si mai ales Hotărâre nr. 1588 din 19/12/2007
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca atlantiana atlantiana Cum se poate desface contractul de munca al administratorului unei asociatii de proprietari? Ce motive trebuie invocate, care sunt prevederile legale in acest ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu se respecta legea nr. 230/2007+legea nr. 34/11.03.2015 telecomanda telecomanda Presedintele si administratorul de bloc ignora aceasta lege.De cand se aplica si care sunt consecintele nerespectarii acestei legi.Cine poate lua masurile ce ... (vezi toată discuția)
Administrator-bloc Daniel1900 Daniel1900 Imi puteti spune va rog frumos care,sunt atributiunile unui Administrator Bloc? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)