avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... refuz de a elibera carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

refuz de a elibera carte de identitate

Buna ziua,

Am depus documentele la circa de politie din sectorul meu pentru reinnoirea cartii de identitae pentrul motivul 'expirare'. Cind m-am dus sa-mi retrag cartea, nu era de gasit pe nicaieri si in final persoana de la eliberare mi-a spus ca nu mi se poate elibera carte pentru ca sint cetatean roman cu domiciliul in strainatate si ca pentru ca sa am cartea romaneasca trebuie sa ma repartiez. Nu mi se pare posibil acest lucru mai ales ca cunosc persoane din alte state ale Uniunii Europene si care au carte de identitate nationala ( Franta, Itali) chiar daca au resedinta si in alt stat.

Va multumesc pentru sfatul dv.
Cel mai recent răspuns: ntgheorghe@yahoo.com , utilizator 09:29, 3 August 2009
Nu au nici un temei legal sa va refuze eliberarea CI atat timp ce aveti domiciliul in Romania.
Depuneti la sectia de politie o plangere adresata sefului sectiei in care aratati cele relatate aici.Solicitati raspunsul in scris,si formulati plangerea in temeiul art.51,52 din Constitutia Romaniei,lege fundamentala a statului de drept.
Va multumesc f. mult Va urez o zibuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate provizorie? raduaw raduaw Buna as vrea sa stiu daca se poate face C.i provizorie si in ce conditi se da aceasta si ce acte trebuie depuse mentionez am Pasaport Temporar pe 1an de zile ... (vezi toată discuția)
Act de identitate Dumies Dumies Un cetatean roman cu domiciliul in strainatate atestat de pasaport CRDS ,poate sa solicite carte de identitate sau doar carte de identitate provizorie ? (vezi toată discuția)
Schimbare pasaport crds in pasaport simplu adela20 adela20 Buna ziua, Sunt posesoarea unui pasaport \\"Cetatean Roman cu domiciliul in strainatate\\". Am obtinut acest pasaport de la ambasada din Grecia, nestiind ca ... (vezi toată discuția)