avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament ipotecat

Buna dimineata,

sunt in cautare de apartament , am gasit unu care imi place f mult dar prorietarul are o ipoteca da 100000 de euro pe ap.Care ar fi drumul legal de a dobindi acest ap dat fiind faptul ca propr nu poate face contract pana la ridicarea ipotecii, ce ar plati din avansul dat de mine,dar sa nu aiba ocazia sa ma insele nici pe mine-,
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:31, 27 Ianuarie 2016
Trebuie să faceți un contract beton și totul ar trebui să fie ok.

Puteți să îl cumpărați cu ipotecă cu tot (scadeți această valoare). Puteți să faceți un acord și cu banca prin care să plătiți direct ipoteca, ca parte din preț. Puteți să faceți un antecontract de vânzare cumpărare pe care să îl intabulați.
Intai trebuie vazute actele imobilului de catre un jurist, vazuta intabularea, un extras recent, contractul de ipoteca, vazute interdictiile referitoare la imobil, ce e inscris si ce nu in CF, in contractul cu banca etc.
Daca exista interdictie la vanzare e un drum, daca nu e altul. Depinde si care e destinatia banilor dupa cumparare, daca dv. il achizitionati cu bani cash sau credit etc.
Dupa mine, generic, calea cea mai sigura ar fi acordul bancii pentru tranzactie, in paralel cu indicarea procedurii care le e lor mai comuna, folosirea unui cont escrow si declararea in contractul de vanzare si in actele bancare a tuturor celor necesare ca sa se ridice ipoteca si celelalte sarcini, daca exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament nou aflat sub ipoteca de la dezvoltator dk88 dk88 Buna ziua, Sunt pus in fata unei situatii mai delicate pe care initial am crezut ca am prevenit-o. Am cumparat in toamna un apartament de la un dezvoltator ... (vezi toată discuția)
Credit imobiliar Ramooona Ramooona Sunt in postura de vanzator al unui apartament si am semnat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana ce a facut un credit imobiliar. Banca a dat ... (vezi toată discuția)
Cumpar cu banii cash un apartament ipotecat kikison kikison Buna ziua, am un prieten care vrea sa cumpere cu cash un apartament. A vorbit cu proprietarii si, cand sa se intalneasca pentru semnare, proprietarul i-a spus ... (vezi toată discuția)