avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... STUDII DOCTORALE FINALIZATE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

STUDII DOCTORALE FINALIZATE

Studiile doctorale finalizate dupa decizia de pensionare pot conduce la reacalcularea pensiei.Daca da , care este articolul din LEGE/H.G. care prevede acest drept.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:19, 29 Ianuarie 2016
Studiile doctorale finalizate dupa decizia de pensionare nu au ca rezultat recalcularea pensiei.
1. Studiile doctorale nu fac parte din invatamantul universitar la zi care constituie perioade asimilate stagiului de cotizare la pensie.
- Doctoratul este o forma de invatamant postuniversitara.
- Deci chiar daca ati fi finalizat doctoratul inainte de solicitarea pensie tot nu v-ar fi ajutat.

2. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
...
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioade asimilate Garname Garname \\"Studiile postuniversitare de specializare\\" care dau dreptul de a profesa in alta specializare sunt considerate sau nu perioade asimilate, de vreme ce se ... (vezi toată discuția)
Informare pensie anticipata adrianamario adrianamario Sunt nascuta pe data de 19.06.1958 sex feminin.Sunt inginer cu o vechime in munca de 28 ani si 5 ani de facultate. Cand pot iesi la pensie anticitat. (vezi toată discuția)
Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)