avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare ANL in rate catre primarie - plata in avans ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare ANL in rate catre primarie - plata in avans a ratelor

As vrea sa cumpar apartamentul ANL in care locuiesc; urmeaza sa platesc 15% avans si apoi rate lunare catre primarie (deci fara nicio banca la mijloc). Daca dupa o vreme voi dispune de o suma mai mare de bani si voi plati in avans o parte sau chiar toata suma pe care o mai am de plata, in suma aceasta se include sau nu si dobanda?
Adica, am vreun avantaj daca dau suma aceasta toata odata, sau nu, si mai bine platesc ratele in continuare?

Chestia asta e reglementata prin Legea 152/1998, actualizata prin OUG in 2014 ([ link extern ] )
La conditiile de plata prin rate lunare egale, scrie asa: "posibilitatea achitării în avans, în totalitate sau parţial, a ratelor rămase, inclusiv dobânda, până la data achitării integrale".
Nu stiu cum sa interpretez asta, pentru ca se pare ca ar trebui sa platesc si dobanda (adica n-as beneficia de niciun avantaj platind in avans), INSA stiu ca pana si bancile ofera niste avantaje la plata in avans (nu anticipat, ci in avans).
Poate cineva sa explice clar cum stau lucrurile? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Clueless , utilizator 12:25, 24 Octombrie 2018
Bună, am citit postarea și dictutia ta, as fi și eu interesata dacă ai putut plăti anticipat ratele și dacă v a luat comision de rambursare? Acum vrem. Și joi sa ne cumpărăm. Apartamentul și vreau sa știu exact după ce sa ma uit la condițiile contractuale din contract. Mulțumesccc muuult
Nu am mai cumparat pana la urma, dar intrebarea mea ramane deschisa (inca e posibil sa ajung in situatia descrisa), asa ca astept detalii de la tine dupa achizitie!
Bună, acum am actele la notar, aștept dradt ul de contract sau contractul sa vad ce semnez. Am. Plătit avansul, acum sa vedem cu ratele cum rămâne. De unde sunteți?

Clueless a scris:

Nu am mai cumparat pana la urma, dar intrebarea mea ramane deschisa (inca e posibil sa ajung in situatia descrisa), asa ca astept detalii de la tine dupa achizitie!

Va rog sa ma contactati in privat (nu stiu de ce, dar eu nu o pot face, nu va gasesc numele de utilizator cand incerc sa trimit mesaj privat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare mijloace transport de catre primarii contexaudit contexaudit firma de trasport in comun (o societate pe actiuni care apartine primariei) achizitioneaza mijloacele de trasport in baza unui contract de leasing ... (vezi toată discuția)
Reesalonarea datoriilor - calcul dobanda PAULA STOICA PAULA STOICA azi am incercat sa depun dosarul pt. reesalonarea datoriilor la stat. toate au mers \"ca pe roate \", pana in momentul cand mi se spune ca oricum nu voi scapa ... (vezi toată discuția)
Eroare calcul creante abhramovici abhramovici Buna ziua.Va solicit sprijinul in legatura cu o problema ca sa stiu de unde sa incep pentru a-mi rezolva problema. In luna iulie a acestui an am primit o ... (vezi toată discuția)