avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura in proces cu Fondul de Protectie a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura in proces cu Fondul de Protectie a Victimelor Strazii

In urma unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, politia rutiera prin procesul verbal m-a invonovatit si sanctionat pentru producerea accidentului.
Am refuzat despagubirea prin polita de asigurare intrucat nu incalcasem nicio regula de circulatie.
Partea asa zis vatamata, a solicitat despagubirea daunelor in baza procesului verbal de la Fondul de Protectie a Victimilor strazii , fapt ce s-a si intamplat.
Am fost actionat in judecata de catre acesta institutie pentru recuperea banilor insa intre timp instanta de judecata in urma contestatiei mele la procesul verbal, l-a anulat iar in baza acestei hotarari judecatoresti a respins actiunea impotriva mea ca nefondata.
Acum va intreb pe dvs.:
Fondul de Protectie a Vitimilor Strazii, a deschis o noua actiune prin care solicita instantei sa stabileasca vinovatul pentru a sti de la cine recupereaza banii. Au ei aceasta posibilitate? Cine i-a pus sa-i dea banii? Daca i-a dat ce mai au cu mine? De ce nu-i cere direct cui i-a dat?
Va rog sa ma lamuriti cum sa procedez.
Va multumesc.
Mentionez ca in aceasta actiune noi cei implicati avem calitatea de parati.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
s.stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 20:59, 31 Ianuarie 2016
Interesanta intamplare..
Posibilitate au, adica oricine e liber sa va dea in judecata, daca vrea, dar asta nu inseamna ca i se va admite.
Parerea mea e ca respectiva persoana va fi obligata la returnarea banilor. Dv va veti apara cu hotararea definitiva pe care deja ati obtinut-o si care v-a anulat procesul-verbal si vinovatia totodata.
Poate. Dacă dvs. sunteți vinovată, raspundeți, dar să nu uitați că dvs. aveți deja o sentință favorabilă și pe care o puteși folosi în noul proces. Anularea procesului nu fac de plano să dispară vinovăția dvs, mai ales dacă este anulat pe motive de procedură. chemare în judecată a celellalte părți este făcută pentru ca în cazul în care se descoperă că a încasat o plată nedatorată, să o inapoieze.
V amultumesc pentru raspunsuri si mai fac o precizare:
Instanta a anulat procesul verbal motivand ca in producerea accidentului rutier nu am incalcat nicio regula de circulatie asa cum a inventat politia.
Acum Fondul Protectiei Victimilor Strazii cere iar stabilirea vinovatului.
Avand in vedere faptul ca o instanta a decis in ceea ce ma priveste va rog sa-mi spuneti cate actiuni se pot deschide impotriva mea in acest sens?
Nu voi mai termina niciodata, sunt supus oricui ii vine sa ma actioneze in judecata pe aceiasi tema la nesfarsit?
Nu ati povestit nimic despre imrejurarile producerii accidentului si nici de motivele pt care a fost anulat PV. In cazul in care instanta va judeca plangerea ca intemeiata, depuneti polita RCA si chemati in subsidiar asiguratorul de la care FPVS isi va recupera cheltuielile. Daca accidentul s-a produs in afara drumului public si in felul acesta nu ati incalcat nicio regula de circulatie insa nu inseamna ca sunteti nevinovat a priori. Vinovatia va trebui stabilita de catre organele de politie daca exista o plangere si de catre parchet in urma analizei cazului, declaratii, martori, expertiza etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident auto fara vina s.stefan s.stefan Buna seara, In urma unui eveniment rutier am avariat doua autoturisme oprite neregulamentar. Am explicat si declarat la politie cum s-a intamplat insa agentul ... (vezi toată discuția)
Proces penal cu fondul de protectie al victimelor strazii gorgo gorgo Am facut un accident rutier, in care conduceam un autocamion care nu avea asigurare. Incercam sa intru cu camionul intr-o curte si faceam manevre, si o cucoana ... (vezi toată discuția)
Accident rutier lorelay_k lorelay_k Am fost implicata intr-un accident rutier in care eu sunt partea pagubita. Persoana vinovata s-a dovedit, de catre politie, ca nu are permis de conducere, are ... (vezi toată discuția)