avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu

As dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema.Cumnatul meu s-a angajat la o firma unde au cerut garantie imobiliara si a girat cu apartamentul pentru suma de 15000 RON.Dupa cativa ani de munca la firma respectiva a iestit lipsa 25000 RON.A semnat o declaratie unde a trecut un termen de o luna de zile sa restituie suma datorata,iar firma ulterior sa ridice ipoteca de pe apartament.Nu a facut rost de bani.........contractul de garantie constituie TITLU EXECUTORIU....intrebarea mea este poate firma sa le ia apartamentul?cat se mai da termen de la executor pentru a restitui suma firmei?

Multumesc Madalina
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
madi33, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:11, 7 Septembrie 2009
tudorioan a scris:

Intrebari: in ce conditii angajatorul a impus angajatului sa gireze cu propria locuinta angajarea? Ce temei legal a avut angajatorul la aceasta impunere?

Angajatorul cerea garantie o suma de 15000 ron, drept grantie, existau doua posibilitati :sa fi avut acesti bani care probabil stateau intr-un cont excro atata timp cat lucrai la aceea firma sau garantai cu un imobil.Daca nu aveai cu ce gira .....angajatorul nu te angaja,cumnatul fiind constrans a girat cu apartamentul........am omis sa precizez ca mai sunt 3 colegi care au girat cu apartamentul........contractul de ipoteca (garantia) a fost semnat la notariat
totusi am o nelamurire contractul de garantie este pentru suma de 15000 ron ,daca firma nu-si recupereaza banii la data stabilita,chiar poate sa ia apartamentul pentru aceasta suma?nu se poate cadea de comun acord?nu stiu ma gandesc sa se dea o anumita suma de bani pe luna in asa fel incat firma sa nu aiba de pierdut.........
Sora mea a primit o comunicare de la executor,unde instanta constata ca sunt indeplinite conditiile si admite cereea si va incunvinta executarea sila a acestuia.
Irevocabila............sedinta pronuntata azi 25.08.2009.

Aceasta comunicare a fost gasita in cutia de posta ceea ce din cate stiu eu trebuie sa fie trimisa cu confirmar de primire......ceea ce nu inteleg eu este care sunt pasii?nu trebuia sntai sa primeasca o instintare de plata?poate sa faca recurs?se face in 5 zile lucratoare sau calendaristice?trebuie sa-si angajeze avocat?

poate ma lamureste cine ca sunt in ceata totata
Daca este intocmit in forma autentica,da,este titlu executoriu.
executorul ii poate acorda un termen de plata convenit impreuna cu creditorul,daca nu termenul legal prevazut in somatia de plata imobiliara.
potrivit noilor prevederi ale c. pro. c. se solicita incuviintarea executarii.cum instanta a incuviintat executarea, executorul judecatoresc de acum incolo incepe executarea.mai sunt ceva pasi pana la primul act de executare(somatia de plata imobiliara).actele de procedura se pot face si prin afisare.

Alte discuții în legătură

Debitor sau nu ? Irina S. Irina S. Titlu executoriu: contract de garantie imobiliara cu ipoteca . Garantul ipotecar o persoana fizica, garanteaza cu bunul imobil pentru o persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Prescriptie...sunt sanse? Dahrma Dahrma S-a primit imprumut o suma de bani pentru care s-a ipotecat un apartament in favoarea celui care a imprumutat banii (contract de garantie imobiliara cu titlu ... (vezi toată discuția)
Executare silita bo micha20 micha20 Buna seara, va rog frumos spuneti-mi daca este normal, legal, ca o executare silita sa se faca in 2 zile de la primirea documentelor? Deci, sa va spun ce ... (vezi toată discuția)