avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... FILA CEC FARA DISPONIBIL VA ROG AJUTATI-MA!!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

FILA CEC FARA DISPONIBIL VA ROG AJUTATI-MA!!!

BUNA ZIUA AM O MARE PROBLEMA AM LIVRAT MARFA UNEI FIRME SI AM PRIMIT IN SCHIMB FILA CEC SCADENTA LA 30 DE ZILE. TOTUL IN REGULA PANA AICI....DAR LA DATA SCADENTA SPRE SURPRINDEREA MEA FILA CEC ERA FARA ACOPERIRE!!! CUM E POSIBIL ASA CEVA? BANCA TRANSILVANIA ELIBEREAZA FILE CEC ESCROCIILOR CARE NU AU UN LEU IN CONT? TELEFONUL IL AU INCHIS SEDIUL E FICTIV. CE POT SA FAC?? MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 14:05, 3 August 2009
Procedura de investire este oarecum simpla:cerere de investire cu titlu executoriu catre instanta (judecatoria)de unde isi are sediul respectiva soc.in 2 ex.cate unul pentru fiecare parte ,obligatoriu cec in original cu refuzul bancii -lipsa disponibil-,dupa aceea cerere executor judecatoresc pentru incuviintare si de aici executorul dupa ce primeste si el de la instanta incuvintarea trece la executare.Bafta!
alexandra2006ro a scris:

Procedura de investire este oarecum simpla:cerere de investire cu titlu executoriu catre instanta (judecatoria)de unde isi are sediul respectiva soc.in 2 ex.cate unul pentru fiecare parte ,obligatoriu cec in original cu refuzul bancii -lipsa disponibil-,dupa aceea cerere executor judecatoresc pentru incuviintare si de aici executorul dupa ce primeste si el de la instanta incuvintarea trece la executare.Bafta!

Cererea se investeste cu formula executorie, dupa investire se adreseaza cerere catre executor de punere in executare a cecului astfel investit.
Pe cale penala formulati plangere penala asa cum vi s-a spus. oricum, deja Banca de la care a primit carnetul de cecuri a facut sesizare penala cu privire la clientul sau care a emis cec fara acoperire, deci in curand veti fi contactat si dvs. de politie, pentru a va constitui parte civila.
Pe cale civila investiti cu formula executorie fila CEC - la judecatoria locului platii specificat in CEC, dureaza de la 3 zile la 1 luna, in functie de instanta, apoi dupa ce aveti aplicata stampila de investire pe fila Cec adresati-va unui executor judecatoresc de la sediul debitoarei pentru a pune in executare titlul astfel obtinut.
Daca nu se vor gasi bunuri, formulati cerere de declansare a procedurii insolventei ( daca creanta este mai mare de 30.000 de lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec vs bilet la ordin cristiursa cristiursa care este diferenta dintre biletul la ordin si cec sau nu e nicio diferenta (vezi toată discuția)
Fila c.e.c.refuzata la plata Cristianna Cristianna Buna seara!Avem mai multe file C.E.C.refuzate la plata.As dori sa stiu daca se timbreaza investirea cu formularea executorie si care este taxa,si as dori de ... (vezi toată discuția)
Executare silita fila cec fara acoperire C_CRISTINA C_CRISTINA Pot sa execut silit o fila cec care a fost refuzata de banca din lipsa disponibil? Cum ar trebui sa procedez? Am si o fila cec in alb lasata garantie. Ma ajuta ... (vezi toată discuția)