avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Turturii ucigasi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Turturii ucigasi

Primaria sustine ca eu trebuie sa dau jos turturii ucigasi de pe bloc pentru ca locuiesc la ultimul etaj.
Spuneti-mi va rog, raspunderea in caz ca acesti turturi cad in capul cuiva si moare e cumva a mea???

Cum se numeste aceasta actiune si daca are incadrare legala de incitare la infractiune?

Nu doresc sa discut despre problema turturilor si a responsabililor d curatat ci doar de infractiunea pe care eu as comite-o daca un turture ar ucide pe cineva. Cum se numeste si daca exista incadrare legala pentru ca ma imping sa fac ceva ce poate avea consecinte grave. Sarcina e a pompierilor, nu a persoanelor fizice sa dea jos turturii periculosi si cu toate acestea primaria vrea pe mine sa ma puna sa fac asta.
~ Conținut șters la cerere ~
Eu consider,ca aceste Hotarari ale Consiliilor Locale sunt cam abuzive.Spatiile din vecinatatea cladirilor sau terenurilor imprejmuite,aflate in proprietatea cuiva,sunt de obicei publice.Nu inteleg motivatia de a curata aceste spatii de catre cei din preajma lor,din doua motive:
1.Indepartarea ghetii,zapezii ,noroiului s.a.m.d. din fata curtii sau cladirii,se face cu mijloace autorizate,care nu sunt la indemana celui in cauza.Chiar daca este zapada de pe cladire sau turturi de gheata si cade pe spatiul public,nu are nci o vina proprietarul. Cand a fost construita casa,proiectul prevedea unde se duce zapada.Modificari de constructie fara acordul primariei nu se pot face.
Acesta trebuie sa raspunda pentru buna intretinere a proprietatii sale si nu a spatiului public.
2.In taxele si impozitele locale,asa cum este prevazuta colectarea gunoiului si a apelor menajere si pluviale,trebuie prevazuta si gheata sau zapada.
Nu este normal sa impui cetateanului sa-si curete turturii sau zapada,pentru ca nu are mijlocele tehnice si nici autorizatiile necesare.
Nu trebuie sa-si cumpere omul,scara de pompieri,incarcator si basculanta,pentru ca asa vrea Consiliul Local .Cate autorizatii de la primarie si mediu ar trebui sa detina.
E o rezolvare sa arunci zapada pe carosabil sau sa dai cu sare sau tot felul de substante,ca sa nu fii amendat ?
Daca cetateanul,plateste impozit la primarie pentru masina,este obligat el sa o dezapezeasca ,din parcarea publica ?
La fel si magazinul,plateste taxe si impozite si are dreptul de a primi masini de aprovizionare pe spatii curatate de primarie.
Primaria face contract de dezapezire numai pe strazi ?
Asa cum primaria a justificat de fiecare data,cand au desfiintat spatiile verzi,trotuare etc,invocand ca fiind publice,tot asa sa-si asume si responsabilitatea intretinerii lor.
Cat privesc turturii,se poate ingradi zona periciloasa pentru interzicerea accesului.
Cine poate face asta ? Legal si corect !
O lucrare pe spatiul public,ca si cel privat trebuie sa fie autorizata si se face de lucratori instruiti.V-ati pus intrebarea-Ce se intampla cu un lucrator al unui magazin,care nu are trecut in fisa postului o astfel de activitate,sa alunce pe gheata( cand o curata) si sa se accidenteze ?
Daca erau oameni competenti la Mediu sau Protectia Muncii,nu permiteau asemenea Hotarari.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
nicodaro, utilizator
Domnule Nicodaro, faceti un calcul cam cate cladiri sunt in Bucuresti doar, la care trebuie dati turturii jos si calculati cam cate mii sau zeci de mii de oameni ar trebui angajati pentru cele cateva zile cat sunt turturi. Cam cate mii de macarale ar trebui, ca doar nu te duci la om la ultimul etaj sau pe acoperis cu o coada de matura? Probabil ca fiecare bucurestean ar trebui sa plateasca sute de lei pentru asa ceva anual. Cati sunt dispusi sa plateasca? Puneti problema pe invers, nu statul trebuie sa faca pentru cetatean acest lucru si multe altele, ci cetateanul pentru sine ca beneficiar final. E o dovada de respect de sine si pentru altii, exact ca si aruncarea gunoaielor la tomberon nu pe strada, recuperarea si trierea deseurilor ...
Stimate domnule Alex.Punctul dvs de vedere,mi se pare total gresit.Administrarea unei localitati,indiferent de ce rang este,se face de primarie.Spatiul public este sub gestionarea primariei.Acolo se incaseaza impozite si taxe,care folosesc mai multor scopuri.Unul din acestea este si curatenia localitatii.Daca vrei sa pui un bat pe care pui un bat,sau un suport de bicicleta pe spatiul public,trebuie aprobare.Daca vrei sa extinzi balconul sau sa plantezi un copac,la fel.Nu poti sa ingradesti sau sa faci un sant,fara aprobare.Si atunci ? De ce sa fiu eu obligat sa dau turturii jos sau zapada ? Pe mine ma intreaba primaria,cand vrea sa sape un sant prin fata casei sau sa amplaseze un chiosc ?
Am eu dreptul,sa-mi aduc utilaje,sa ia zapada ,fara autorizatie de la primarie ?
Am eu dreptul,ca patron,sa cer angajatilor sa miste zapada,nefiind nici unul instruit si pregatit pentru asta ?Nu mai vorbim,de echipament.
Stimate domn.In tara noastra a ramas o mentalitate,pe care nu mai stiu sa o caracterizez.
Cetateanul plateste iar institutia care trebuie sa-si faca treaba,incaseaza si gestioneaza prost.
Intr-o lume civilizata,nu ies oamenii din casa sau birouri sa dea zapada sau turturii jos.Sunt firme specializate,cu oameni pregatiti,care fac asta.Utilaje,sunt de toate felurile si nu trebuie cumparate de primarie.Sunt servicii care se pot concesiona,asa cum e cu gunoiul,spatiile verzi,sortare-reciclare etc.
Sunt o multime de firme de constructii,care au utilaje si iarna trimit oamenii acasa.Ar fi o solutie.Iar considerentul ca,sunt mii de case,nu merge.De acolo se incaseaza taxe si impozite.
Este un abuz de drept,in a hotara curatarea spatiilor publice de catre populatie.Daca vrea cineva (sunt destule exemple)sa participe,o face de buna voie,purtand raspunderea.Poate strica pavajul,zgagaia masini,contamina solul etc.Vremea muncii fortate s-a dus.
In ce privesc turturii,sunt si asigurari,atat pentru proprietari cat si pentru victima.
In ce priveste costul.Nu e mare diferenta,daca e o buna organizare.Acolo e toata problema.
Nu in a obliga populatia sa puna mana pe lopata.Cand o sa vad:presedintele cu staful sau,ministri cu subordonatii lor,primari cu consilieri si tot ce tine de institutiile statului,cu lopeti in mana la zapada,atunci ma simt obligat sa ies si eu.Din onoare.Nu din obligatie !
Stimate domnule Nicodaro, sa inteleg ca in New York trebuiau sa anuleze furtuna pentru ca se inzapezea tot orasul si nu avea cine dezapezii? Anumite lucruri le putem visa, dar practic sunt imposibil de pus in aplicare. Cum ati organiza dumneavoastra o asemenea armata de dat jos turturii? Dotare si plata. Mii si mii de oameni cu mii de utilaje. Primaria se chinuie doar cu evacuarea zapezii si costa imens si tot nu au oameni. Degeaba vorbim noi acum, exista legea si se aplica asa cum este. Nu o aplici, platesti amenda. Si asa e corect. Cade zapada sau turturii pe cineva sau ceva, atunci "apropitarul" plateste. Nu dezapezeste totuarul? E riscul lui daca ia amenda. Nu va place legea o puteti ataca in conformitate cu alte legi in vigoare. Mult noroc. Eu am iesit mereu si am dezapezit ce intra in atributia mea si nu am mi-a pasat de vecini daca au facut la fel sau nu. Nu imi pasa de capra vecinului, iar daca pot ii duc chiar de mancare!

Alte discuții în legătură

Turturi imensi, zapada si gheata necuratata Costin Savescu Costin Savescu Buna dimineata, Stiu ca exista niste dispozitii ale primariilor prin care asociatiile sunt amendate daca nu dau turturii jos de pe acoperis si nu curata ... (vezi toată discuția)
Zapada terasa bloc - cine trebuie sa o curete? udau_1966 udau_1966 cine trebuie sa dea zapada de pe terasa blocului?propietarii,femeile de serviciu,sau cine? (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)