avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Agresiune verbala dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Agresiune verbala dupa divort

Buna ziua,
Sunt despartita de fostul sot de anul trecut din februarie si divortata din septembrie.Avem 2 copii minori care locuiesc cu mine. de cand ne-am despartit ma ameninta zi de zi,ma injura tot timpul,le vorbeste copiilor uat despre mine etc.. este obligat prin lege sa le de-a copiilor pensie alimentara,dar nu le-a dat nimicpana acum. singurul lucru este ca ii mai ia la el in week-end,asta ca sa nu para ca nu se intereseaza de copii. Am vrut sa merg la politie,dar mi-e teama ca daca merg la politie ii da un avertisment si nu rezolv nimic. Cineva m-a sfatuit sa merg sa depun o plangere la parchet,dar nu stiu cum sa procedez...ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 11:22, 4 Februarie 2016
www.avocatnet.ro/content/for...
Mai sus aveti o speta asemanatoare.
Puteti sa mergeti la Politie sa depuneti plangere pentru amenintare dar trebuie sa aveti si dovezi ca sa sustina afirmatiile d-voastra: sms-uri, mail-uri, inregistrari, etc.
La fel, pentru neplata pensiei de intretinere a minorilor timp de trei luni consecutiv, puteti sa ii faceti plangere pentru abandon de familie.
Daca aveti o hotarare definitiva care il obliga pe fostul sot sa plateasca pensie alimentara minorilor, iar acesta nu achita timp de 3 luni, cu rea credinta, aceasta obligatie, aveti posibilitatea sa depuneti o plangere penala impotriva fostului sot pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
Puteti depune la Parchet o plangere penala pentru amenintari si pentru abandon de familie.

Puteti formula de asemenea o cerere de ordin de protectie care se solutioneaza in regim de urgenta (maxim 1 saptamana se acorda termen de judecata) si in urma probelor administrate (martori, înscrisuri,etc) instanta poate dispune ca fostul sot sa pastreze o anumita distanta fata de dvs, sa nu va contacteze telefonic sau la locul de munca.
Durata maxima a ordinului de protectie este de 6 luni cu drept de prelungire in cazul in care nu se schimba comportamentul persoanei vizate.
Actionati la Parchet , verificati sa fie totul in regula,bine ar fi sa luati legatura cu un avocat, astfel incat, sotul dvs sa inteleaga ca nu va poate abuza psihic, verbal cand are chef. Trebuie sa -i puneti in vedere f. clar ca nu-i permiteti sa va afecteze viata si ca desi este tatal copiilor , de aici si obligatia de a plati pensia, relatia cu dvs. trebuie sa se bazeze pe respect si colaborare.Si atat. Subiectul, legatura dintre dvs si el, sa fie cea referitoare la copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara nina1974 nina1974 Buna ziua Din martie de când am divortat fostul sot nu mi-a platit pensia alimentara la copii. Ce trebuie sa fac? Il dau in judecata? (vezi toată discuția)
Plangere penala alina_konya alina_konya Va rog sa-mi spuneti de ce acte sunt nevoie inafara de plangerea penala care am inteles ca se depune la tribunal deoarece am de recuperat pensia alimentara pe ... (vezi toată discuția)