avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Respingere dosar cresa pentru ca mama e in CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Respingere dosar cresa pentru ca mama e in CCC

Buna ziua, am o nelamurire, exista un termen maxim legal cu cat timp inainte de a termina mama Concediu Crestere Copil am voie sa dau copilul la cresa? Am vrut sa dau copilul la cresa in februarie 2016, dar mi-a fost respins dosarul deoarece mi s-a spus ca am voie sa dau copilul la cresa cu maxim 3 luni de a termina CCC. Copilul implineste 2 ani in iulie 2016. In timp ce sunt in concediu de crestere copil am voie sa dau copilul la cresa? Precizez ca eu in aprilie 2016 vreau sa ma intorc la serviciu si in martie as dori sa dau copilul la cresa sa se acomodeze, pot face acest lucru ? Exista un temei legal privind primirea copilului la cresa ?
Cel mai recent răspuns: arni83 , utilizator 13:50, 5 Februarie 2016
1. Nu exista nici o baza legala care sa spuna ca un copil nu este primit la cresa daca unul din parinti este in conecdiu crestere copil (CCC).

2. Cei de la cresa sa va arate baza legala care spune asa ceva.

3. Fiind in CCC puteti sa reluati activitatea oricand, inainte de a implini copilul 2 ani.
Buna ziua Domnule Tudor, nici eu nu am gasit nici un articol care sa stipuleze ca daca unul dintre parinti este in Concediu Crestere copil nu ai voie sa inscrii copilul la cresa, dar pe site-ul primariei spune urmatoarele citez:

Nu pot beneficia de servicii integrate de ingrijire, supraveghere si educatie timpurie
anteprescolara în cadrul creşelor:

- copiii până la împlinirea vârstei de 1 (un) an sau 2 (doi) ani, ai căror părinţi se află în concediu pentru creşterea copilului (în funcţie de opţiunea aleasă, conform OUG 111/2010 privind concediul si
indemnizatia lunara pentru creşterea copiilor, pentru care se solicită şi înscrierea la creşă).

Nu stiu cum sa interpretez, va rog sa ma ajutati
1. V-am spus ca nue xista o prevedere legala in acest sens.

2. - Cred ca este vorba de o norma interna a cresei respective deoarece nu are locuri suficiente.
- Luati legatura si cu Primaria sa vedeti daca este legal asa ceva.
Va multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cresa CCalin CCalin Buna ziua, Pana la ce varsta a copilului fara handicap, o angajata are dreptul la tichetele de cresa in conditiile noii legislatii privind biletele de ... (vezi toată discuția)
Transfer indemnizatie copil puiutza puiutza BUNA ZIUA, Am optat pt concediu crestere copil pe o perioada de 2 ani, dar doresc sa ma intorc mai repede la lucru si sa transfer sotului indemnizatia. El ... (vezi toată discuția)
Drepturile unei mame care isi creste singura copilul. Bubbles2017 Bubbles2017 Buna ziua ! In primul rand imi doresc un raspuns avizat de la un avocat . Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele neclaritatii : Am inteles ca o mama singura ... (vezi toată discuția)