avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract inchiriere spatiu comercial nerespectat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract inchiriere spatiu comercial nerespectat

Buna!
Am un milion de probleme de cand cu criza asta. Pe langa cele legate de vanzari proaste si datorii catre stat si furnizor a mai aparut una:
Am incheiat un contract de subinchiriere pt un spatiu de 25 mp unde imi desfasuram activitatea com din 2006. In 2007 contractul a fost prelungit cu inca 2 ani pana in mai 2009. In luna mai cand am solicitat prelungire ni s-a spus ca s-a prelungit si vom primi actul aditional dar pe 19 iulie am primit o instiintare ca la data de 1 aug 2009 sa parasim spatiul.
Nu am putut gasi intr-un timp atat de scurt un alt spatiu si sincer din cauza problmelor nici nu imi permit sa fac inchidere deschidere punct de lucru, predare memorie aparat fiscal, si deschidere, am o angajata in concediu medical de 5 luni si acum a intrat in prenatal si o angajata care nu indeplineste conditiile pt intrare in somaj si nici nu am avut timp sa ii dau preaviz legal de incetare contract de munca pt ca era in concediu medical pana la 1 aug 2009. Am fost la Registr Com si am facut suspendare de activitate, mi-am luat catrafusele, am facut colete pt furnizori cu maraf de pe stoc sa o trimit inapoi si sa imi trimitta cecurile m-am angajat in scris sa platesc restul de sume datorate dar o parte din furnizori au bagat cecurile in banca si contul meu e blocat pt o datorie la sta de 2500 ron si am intrat in incidenta.
O alta problema e ca proprietarul spatiului nu vrea sa inapoieze garantia de 500 de euro pe care am platit-o la incheierea contr. motivand ca i-am distrus spatiul cu toate ca la inventarierea spatiului au iesit toate lucrurile doar o oglinda lipsa care a cazut cand ne-am inundat de la vecinii de deasupra pt ca a cazut de pe perete si s-a spart.
Vreau sa stiu daca dau in judecata firma proprietara a spatiului sau cel care mi-a subcontractat spatiul si daca am castig de cauza, daca exista un termen legal de preaviz pt parasirea spatiului contractat si daca contractul ajuns la termen se poate prelungi chiar daca nu exista nici un act inafara de facturile platite cu chiria si utilitatile si daca pot cere despagubiri in instanta pt pierderile suferite.

va multumesc! astept raspuns!
o zi buna
viorica
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 20:29, 15 Ianuarie 2012
un pfa a inchiriat un spatiu pentru un punct de lucru si a achitat o garantie chirie conform contract de inchiriere. rog daca aceste sume se trec in RJIP si sunt considerate deductibil fiscal ?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract inchiriere prin relocatiune tacita mariadan7 mariadan7 Bunicul a fost proprietarul unui spatiu comercial pe care l-a inchiriat pe trei ani, incepand cu 1954. A semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de ... (vezi toată discuția)
Tacita relocatiune ContSters365386 ContSters365386 Am inchiriat o locuinta unei firme.Termenul:1 an.Garantie : echivalent chirie pe 2 luni.Contractul prevede ca prelungirea sa se face prin manifestarea ... (vezi toată discuția)
Tacita relocatiune zzanetta zzanetta Daca tacita relocatiune nu este trecuta in contract ea poate fi invocata si aplicata. (vezi toată discuția)