avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... somatie de plata catre casa judeteana de pensii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

somatie de plata catre casa judeteana de pensii

Am castigat in instanta un drept(indemniyatie crestere copil + daune + dobanda) nu s-a executat hotararea irevocabila decat partial.
Doresc sa fac somatie de plata (cum?) Solicit un model.
Hotararea constituie titlu executoriu sau trebuie investita?
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 11:31, 6 August 2009
Nu este nevoie de somatie de palta....luati legatura cu un executor judecatoresc si se va ocupa el de tot: investirea cu formula executorie a respectivei hotarari si apoi punerea in executare.
doresc sa evit cheltuieli inutile, sa fac pur si simplu o somatie, sa le dau un termen si doar daca nu se conformeaza de buna voie, sa trec la executarea silita.
Va rog, totusi, sa imi spuneti unde gasesc un exemplu de somatie tip? Multumesc.
Gasiti informatiile solicitate in fisierul documente utile.
Macar expediati-o prin posta cu confirmare de primire!
B-)
Somatia de plata ... necesita un nou proces ...:)
Dvs puteti merge la un executor judecatoresc care sa puna in executare hotararea pronuntata de catre instanta.
trebuie investita ,costa foarte putin in jur de 6 lei cheltuieli judiciare , daca nu platesc nici dupa investire cu formula executorie, mergeti la un executor , plata executorului nu va fi suportata de dv
somatia de plata dureaza mult mai mult si a castiga pe baza somatiei de plata trebuie sa aveti in primul rand un contract semnat cu dumnealor
as ruga pe cineva cu cunostinte juridice s a explice modul in care se introduce o somatie de plata
Ptr introducerea unei somatii de plata aceasta trebuie sa cuprinda

1. numele si domiciliul sau, dupa caz, denumirea si sediul creditorului;

2. numele si domiciliul debitorului persoana fizica, iar in cazul debitorului persoana juridica, denumirea si sediul, precum si, dupa caz, numarul certificatului de inmatriculare in registrul comertului sau in registrul persoanelor juridice, codul fiscal si contul bancar;

3. sumele pretinse, temeiul de fapt si de drept al obligatiilor de plata, perioada la care se refera acestea, termenul la care trebuia facuta plata si orice element necesar pentru determinarea datoriei.

La cerere se anexeaza contractul sau orice alt inscris doveditor al sumelor datorate (facturi fiscale scadente si neachitate sau achitate partial; extrase de cont; ordine de plata; ordine de compensare; chitante referitoare la verificarea societatii, daca a fost efectuata o cerere catre Oficiul Registrului Comertului pentru eliberarea unei adrese privind datele de identificare ale societatii debitoare; eventuale notificari scrise prealabile si raspunsurile primite de la debitor, chiar daca in materia somatiei de plata nu este obligatorie notificarea; factura si chitanta de plata a onorariului de avocat, daca este cazul; chitanta de plata a taxei de timbru – care in acest caz este in valoare de 39 RON). Tot setul de acte se depune in atatea exemplare cate parti sunt, plus un exemplar pentru instanta.
O. G. 5 /2001
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
ContSters89128, utilizator

Alte discuții în legătură

Investire formula executorie manuelle manuelle Imi puteti spune care este procedura investirii unei ordonante de somatie de plata cu formula executorie? Va multumesc (vezi toată discuția)
Urgent somatie OANA GORAN OANA GORAN dragi colegi, am urmatoarea problema: am depus cerere de investire cu formula executorie a ordonantei prin care mi se admite somatia de plata..... mai ... (vezi toată discuția)
Faliment lorenaambro lorenaambro model cerere recuperare creante (vezi toată discuția)