avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... somatie de plata catre casa judeteana de pensii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

somatie de plata catre casa judeteana de pensii

Am castigat in instanta un drept(indemniyatie crestere copil + daune + dobanda) nu s-a executat hotararea irevocabila decat partial.
Doresc sa fac somatie de plata (cum?) Solicit un model.
Hotararea constituie titlu executoriu sau trebuie investita?
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 11:31, 6 August 2009
legatura cu executorul si el stie ce are de facut.nu trebuie facuta somatie din moment ce aveti hotarare judecatoreasca.
Achitati suma de 1 leu taxa judiciara de timbru, faceti cerere de investire cu formula executorie si va duceti la instanta de fond cu copie de pe hotararea judecatoreasca si cu aceasta cerere. Se elibereaza, depinde de instanta, in maxim 1 saptamana. Redactati o NOTIFICARE catre casa de pensii la care atasati copie de pe hotararea judecatoreasca investita cu formula executorie. In cazul in care nu vor sa execute de bunavoie o hotarare judecatoreasca, functionarii sunt pasibili de savarsirea infractiunii prevazuta si sanctionata de art. 271 Cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire formula executorie manuelle manuelle Imi puteti spune care este procedura investirii unei ordonante de somatie de plata cu formula executorie? Va multumesc (vezi toată discuția)
Urgent somatie OANA GORAN OANA GORAN dragi colegi, am urmatoarea problema: am depus cerere de investire cu formula executorie a ordonantei prin care mi se admite somatia de plata..... mai ... (vezi toată discuția)
Faliment lorenaambro lorenaambro model cerere recuperare creante (vezi toată discuția)