avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tulburarea linistii publice spune vecinul,politia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tulburarea linistii publice spune vecinul,politia spune altceva..

Buna seara !
Am probleme cu un vecin ! Eu sunt chirias,iar vecinul se pare ca are ceva de impartit cu proprietarul.Este o persoana mai in varsta,care are ceva probleme,mai degraba la cap,as spune eu.
Situatia sta in felul urmator : Stateam in bucatarie intr-o seara ( in jurul orei 11:30 ) de vorba cu un prieten ( iar cand spun de vorba,ma refer exact la tonul normal de vorbire,nu urlete,tipete,etc ) si dintr-o data cioc ! cioc ! La usa politia,nu-mi venea sa cred ! Am dat datele,i-am intrebat daca au auzit ceva,iar dumnealor au spus ca de pe hol ei nu au auzit nimic,si nici de jos,pentru ca s-au invartit un timp pe langa usa si bloc ! A ramas asa,insa cu mentiunea ca daca mai vin o data vor fi obligati sa imi dea amenda !
Acum vreo 2 seri la fel,venisem de la munca undeva in jurul orei 3-4 dimineata,si la fel stateam la palavre in timp ce mancam cu un coleg de apartament,si iar vine politia.Dumnealor ne-au spus sa discutam cu vecinul,le-am spus ca nu se poate ( ceea ce este si adevarat,ultima data insultand-o pe logodnica mea precum ca merge pe tocuri prin casa,desi eu am covoare peste tot,si ca am tras apa intr-o seara la toaleta de 8 ori ) . Efectiv nici sa merg nu pot prin casa ca imi bate prin pereti sau cheama politia ! Domnii sunt si ei satui de aceasta situatie,iar eu ma simt penibil ! Ce pot sa fac ? Legal ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:33, 6 Februarie 2016
Sa va mutati.
Cred ca sunteti constient ca o boala la o varsta inaintata se agraveaza, nu se vindeca.
Nick11 a scris:
[...] Stateam in bucatarie intr-o seara ( in jurul orei 11:30 ) de vorba cu un prieten ( iar cand spun de vorba,ma refer exact la tonul normal de vorbire,nu urlete,tipete,etc )
[...]
Acum vreo 2 seri la fel,venisem de la munca undeva in jurul orei 3-4 dimineata,si la fel stateam la palavre in timp ce mancam cu un coleg de apartament, [...]ultima data insultand-o pe logodnica mea precum ca merge pe tocuri prin casa,desi eu am covoare peste tot,si ca am tras apa intr-o seara la toaleta de 8 ori


Problema nu este ca boala la o varsta inaintata se agraveaza, problema este cu chiriasii neintegrati in comunitatea blocului, care nu de putine ori au un comportament deviant de la regulile de convietuire, fapt care reiese si din povestire (vezi, 3-4 dimineata stateam la palavre, prietena merge pe tocuri, tras apa la WC de 8 ori (sigur a fost mai mult), etc). Da, in tarile civilizate nu se trage apa la WC dupa ora 22, este interzis, punct. Wowww, chiar asa? Da chiar asa. Sunt lucruri care par "absurde" pentru maidanul nostru. Cum adica, sa traiesc la comun si sa respect reguli? La mineee in casaaa?? La mine fac ce vreau! (tipic romarlanesc) Pot banui ca reclamatiile bartanului sunt fondate si daca politia a venit de doua ori pana acum, cu siguranta ca ce fac chiriasii este un obicei, o regula, nu o exceptie. Tabloul situatiei este clar, o armata intr-un apartament inchiriat, care se comporta asa cum (nu) au invatat. Blocurile sunt cum sunt, la ora 3-4 AM, daca "stai la palavre", povestesti, razi, injuri, etc, se aude ca dracu, in tot blocul, se aude tare, uneori se aude si la blocul vecin daca ai fereastra deschisa. Nu de putine ori cand se sta "la palavre" se face ca toate visele (urate). Imi pare rau ca nu a scris vecinul deranjat, ca sa ii dau lui solutie cu ce trebuie sa faca!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un vecin nebun CountPorcula CountPorcula Zilele trecute dupa meciul CFR-U-Cluj am venit acasa cu un grup de prieteni (~24:30) am urcat pe casa scarilor, prietenii mai vorbeau dar nu era nimic diferit ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul de bloc ContSters44992 ContSters44992 De ceva vreme am probleme cu vecinii care stau deasupra mea, cu vecina in special. Se pare ca ei si-au pus gresie in hol si vecina, dimineata, seara, cand e ... (vezi toată discuția)