avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deţinătorul unei cote-părţi dintr-o locuinţă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deţinătorul unei cote-părţi dintr-o locuinţă poate aplica pentru Prima Casă?

Bună ziua,

În urma succesiunii, voi primi 3/8 dintr-un apartament de 68 mp, în provincie.
Am citit în legea privind acordarea unui credit prin Prima Casă că există posibilitatea de-l primi pentru întregirea locuinţei. Dar dacă împreună cu celălalt proprietar (5/8) îl vindem, pentru a avea un avans mai mare, mă împiedică să aplic la Programul Prima Casă? În momentul de faţă nu sunt proprietar, dar în scurt timp facem succesiunea, intenţionând să cumpăr o locuinţă în oraşul de rezidenţă, diferit de cel în care am domiciliul.

Mulţumesc!:)
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:54, 8 Februarie 2016
Cotele din mosteniri nu se iau in considerare in cazul obtinerii unui credit prin PC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri credit prima casa corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Vreau sa va solicit ajutorul in clarificarea urmatoarei situatii: detin un imobil in proprietate exclusiva, cu suprafata mai mica de 50 mp si am ... (vezi toată discuția)
Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare credit prin programul prima casa MMV MMV Salutare, un prieten ar dori sa acceseze un credit ipotecar prin programul Prima casa insa in anul 1995 dupa moartea unuia dintre parinti a fost facut un act ... (vezi toată discuția)