avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este obligatorie/necesara casa de marcat in cazul?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este obligatorie/necesara casa de marcat in cazul?

Buna ziua,

De curand am infiintat un SRL-D, ideea firmei se bazeaza prin achizitionarea de legume, fructe, achizitie pe baza unui borderou de achizitii de la persoane civile (tarani). Prin intermediul unui site sau telefonic vand sub forma de abonament un cos unic cu pret fix clientului final.

m-ar interesa 2 aspecte:

1. Daca am nevoie de casa de marcat sau pot folosi un program de facturare?

2. Ce aprobari,avize, autorizari am nevoie sa pot vinde produse lactate,oua, carne, produse traditionale achizitionate din gospodaria taranului? Sau care ar fi temeiul legal prin care pot vinde astfel de lucruri


Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
Ygrek22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 18:36, 15 Februarie 2016
cu privire la casa de marcat, daca vanzarea se face prin internet si livrarea prin firma de curierat nu este nevoie de casa de marcat.
Daca livrarea si incasarea se face personal atunci da.
daca va bagati pe carne, o sa aveti nevoie de spatiu frigorific si aprobare de la DSV. Iar DSV-ul romanesc este cel mai strict (cititi ai :angry: ) din EU.

Casa marcat - daca livrati prin curier cu plata ramburs nu va trebuie casa de marcat deoarece se lucreaza prin contul colector al curierului. Atentie insa, acest serviciu nu este gratis.

succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen ioana_v ioana_v Buna ziua, Pentru un magazin online care vinde produse din carne, produse lactate, oua, fructe, legume, peste, bauturi, toate provenind din ferma proprie, cu ... (vezi toată discuția)
Autorizare dsv magazin Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Pentru un magazin mixt care vinde si produse lactate si preparate carne, alte produse alimentare, trebuie autorizatie DSV? Separata? Nu e inclusa in ... (vezi toată discuția)
Autorizari magazin burdusel liviu burdusel liviu Pentru un magazin mixt este neaparat nevoie de autorizare DSV si DSP? Daca eu sunt administratorul fimei si unic asociat , fata mea are voie sa vinda la ... (vezi toată discuția)